25.887 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Hoe sluit ik mijn TV aan?

Uitpakken, Ziggo, KPN, soundbars etc.

Je nieuwe TV uitpakken en plaatsen

Of je nu in de winkel of online hebt gekocht, wij begrijpen dat je graag snel van je nieuwe TV wilt genieten. Heb je niet gekozen voor onze deskundige bezorging en installatie? Wij raden je dan aan om onze instructies te lezen voordat je je nieuwe TV uitpakt, zodat dit veilig gebeurt en de kans op beschadigingen minimaal is.

Lees hier de instructies.

Je TV-aansluiting

Voor je TV-abonnement heb je in Nederland doorgaans twee mogelijkheden: Ziggo en KPN. Hieronder lees je hoe je TV kunt kijken via deze aanbieders.

Ziggo kijken met een mediabox of Humax decoder 

Zorg dat de TV uit staat. Sluit de mediabox met de coaxkabel aan op je wandcontactdoos. Controleer of de smartcard van Ziggo in de mediabox zit (uitzondering is de Mediabox XL, die een vaste smartcard heeft). Sluit hierna de mediabox via HDMI of SCART aan op je TV, zet de TV aan en volg de stappen op het scherm. Als je interactieve televisie wilt kijken moet je de mediabox ook met internet verbinden (draadloos of bedraad – bedraad is beter).  

Ziggo kijken via een CI+ module

Doe de module met smartcard nog niet in de TV. Als de TV niet nieuw is, reset de TV dan naar de fabrieksinstellingen – er zijn anders misschien instellingen die de installatie in de weg zitten. Verbind eerst je TV met een coaxkabel met je wandcontactdoos. Laat de TV hierna – nog steeds zonder de module – zenders zoeken. Als dit gelukt is zet je de TV uit en installeer de CI+ module met de smartcard. Bij het aanzetten van je TV begint er een controleproces. Wacht tot dit klaar is.

KPN kijken met TV-ontvanger

Je hebt hiervoor internet van KPN nodig via de Experia Box. Zorg dat de TV uit staat en verbind de TV met de TV-ontvanger door middel van HDMI of SCART. Doe de hierna de internetkabel in de gele poort van de ontvanger en in een willekeurige gele poort van de Experia Box. Zet de ontvanger en de TV aan. Je ziet nu een menu, wat betekent dat de ontvanger verbinding maakt met het netwerk. Dit duurt een paar minuten. Hierna moet je enkele gegevens invoeren, zoals abonnementsnummer en pincode. Deze heb je gekregen van KPN. Druk hierna op ‘Activeren’ en je bent klaar.

Hoe sluit ik een soundbar aan?

Een soundbar kun je op je TV aansluiten op een HDMI ARC, optische of hoofdtelefoonaansluiting. Lees dit artikel hoe je een soundbar moet aansluiten.

Andere apparaten aansluiten

Andere randapparatuur zoals Blu-ray spelers en spelcomputers (zoals een Nintendo Switch, Xbox of Playstation) sluit je aan op de HDMI-aansluitingen van je TV. Als je (bijvoorbeeld) je Xbox aanzet en de TV schakelt niet automatisch over naar de Xbox, dan kun je handmatig schakelen naar de juiste HDMI. Meestal zit hiervoor een knopje ‘source’ op je afstandsbediening.