Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over wasmachines

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

Op het moment dat u een nieuwe wasmachine nodig heeft is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten bij uw aankoop. Wij geven hier advies en tips waar u op zou kunnen letten bij aankoop van een wasmachine en tips bij het gebruik van een wasmachine. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u let op het type wasmachine, heeft u voorkeur voor een wasmachine voorlader, wasmachine bovenlader of was-droogcombinatie? En welk vulgewicht en toerental is het best voor u geschikt, op basis van uw gezinssamenstelling? De speciale wasprogramma’s van de wasmachine kunnen namelijk een bijzonder goede aanvulling zijn voor uw levensstijl en situatie. En tot slot geven wij u advies over het energieverbruik en het geluidsniveau wassen en centrifugeren.

Tips bij uw aankoop van een wasmachine

  • Startuitstel of eindtijduitstel functie: Indien u veel van huis bent is de optie ‘startuitstel’ erg handig. Hiermee stelt u de wasmachine in op een tijd waarop u wilt dat de wasmachine begint met draaien. Wanneer u dan thuiskomt, is de was gedaan en kunt u deze direct ophangen. Deze optie is ook handig als u de was ’s nachts wilt laten draaien. Een variant op de startuitstel functie is de eindtijduitstel functie. Hiermee kunt u exact instellen op welk moment de wasbeurt klaar moet zijn.
  • Antibacteriële materialen: Altijd wassen op een lage temperatuur is beter voor het milieu maar niet altijd even goed voor uw kleding. Bacteriën kunnen achterblijven die vlekken kunnen geven. Tegenwoordig zijn er machines die voorzien zijn van antibacteriële materialen, zoals een zelfreinigende wasmiddellade. Hiermee wordt voorkomen dat er restjes wasmiddel achterblijven en uw tere wolwas niet gewassen wordt met een restje wasmiddel voor de witte was.
  • Trommels voor behoedzaam wassen: De huidige generatie wastrommels is anders dan in het verleden. Behoedzaam voor wasgoed staat bij de ontwikkeling hoog in het vaandel. Diverse merken voorzien de wasmachine van een trommel die ook veilig is voor delicate was. Een andere trend is dat de trommels ook steeds stiller worden. Hierdoor heeft u minder geluidsoverlast van uw wasmachine.
  • Dosering van het wasmiddel: Hoeveel wasmiddel heeft u nodig? Is de was wel echt vuil? Het antwoord op deze vragen is niet zomaar te geven. Want hoe bepaalt u hoeveel wasmiddel u nodig heeft en hoe veel u nodig heeft om al het vuil te verwijderen? Veel mensen gebruiken voor de zekerheid maar iets te veel wasmiddel. Zo is het gegarandeerd schoon. Dit kost een hoop extra geld, want wasmiddel is niet goedkoop en de wasmachine verbruikt meer water om al dat overtollige wasmiddel weer uit het wasgoed te spoelen. De oplossing is een wasmachine met een doseersysteem. In een reservoir kunt u wasmiddel en wasverzachter toevoegen voor een aantal wasbeurten. De wasmachine meet de vervuilingsgraad en de belading en stemt hier vervolgens het verbruik op af. Met als resultaat een stralend schone was en een optimaal waterverbruik.

Tips bij het gebruik van een wasmachine

Een wasmachine kopen is een behoorlijke uitgave. U wilt dan natuurlijk ook dat u er wat jaren mee vooruit kunt. De levensverwachting van een wasmachine hangt deels af van de kwaliteit van de wasmachine zelf, en deels van hoe u ermee omgaat. De volgende zaken zijn in ieder geval goed voor uw wasmachine: stop de trommel niet te vol, was beugelbh’s in een waszakje, maak het wasmiddellaatje met regelmaat goed schoon, controleer de rubberen ring rond de deur op beschadigingen, reinig het pluizenfilter en controleer de afvoerfilter op achtergebleven voorwerpen, spoel zo af en toe de toevoerslang helemaal door en laat de wasmachine eens per maand, zonder was, draaien op 90 graden. De zeepresten worden hierdoor verwijderd en schimmelvorming wordt voorkomen.