26.166 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste staafmixer kopen

Wanneer u bepaalde ingrediënten wil mixen, mengen, malen of pureren, kunt u gebruik maken van een staafmixer. Dit handige keukenhulpje is hier speciaal voor gemaakt en is eigenlijk niet meer weg te denken uit de keuken. Wanneer u een (nieuwe) staafmixer wilt kopen, zult u zien dat er veel verschillende soorten staafmixers te koop zijn. Maar waar moet u nou op letten bij de aanschaf en wat is nou de beste staafmixer? De keuze voor een bepaalde staafmixer kan bepaald worden door een aantal wensen of eisen. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij om de keuze voor een geschikte staafmixer een stuk makkelijker te maken.

staafmixer kopen

Een staafmixer voor het zware werk

Bij het oriënteren naar een staafmixer zult u zien dat vermogen van alle staafmixers van elkaar verschillen. Gemiddeld ligt het vermogen tussen 150 en 800 watt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de motor is. Het verschil tussen de vermogens is goed te merken wanneer de staafmixer ook hardere of zwaardere ingrediënten moet bewerken. Voor harde of zware ingrediënten is een staafmixer met een hoger vermogen dan ook beter geschikt.

Instelbare snelheid

Bijna alle staafmixers hebben de mogelijkheid om de snelheid eenvoudig aan te passen. Het aantal verschillende snelheden is afhankelijk per model. Over het algemeen geldt: hoe meer standen, hoe nauwkeuriger de snelheid is aan te passen. Dit is erg handig wanneer verschillende ingrediënten met verschillende snelheden bewerkt moeten worden. Naast staafmixers met verschillende instelbare standen, zijn er ook modellen waarbij de snelheid traploos ingesteld kunnen worden door de snelheidsknop harder of zachter in te drukken.

Staafmixers met bijgeleverde hakmolen en/of garde

Er zijn veel staafmixers te koop waarbij de staafmixers losgekoppeld kunnen worden van de voet. In veel gevallen worden bij deze staafmixers extra accessoires zoals een hakmolen en een ballongarde geleverd. Hiermee kunt u eenvoudig wisselen van accessoires en de staafmixer ook gebruiken om diversen ingrediënten met garde te kloppen of met een hakmolen fijn te hakken.

staafmixers met garde

Overige aandachtspunten bij de aanschaf van een staafmixer:

  • Staafmixers met een afneembare voet zijn makkelijker schoon te maken.
  • Staafmixers met een RVS voet zijn vaak sterker en daardoor duurzamer.
  • Zijn de onderdelen vaatwasserbestendig of niet.