26.161 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste slowjuicer kopen

Genieten van een heerlijk en gezond groente en fruit sap is momenteel  een ware trend. Diversen juicebarretjes verschijnen in ons straatbeeld en maken gezonde sapjes van vele soorten groente en fruit. Thuis genieten van vele verschillende gezonde sappen was de laatste jaren al opkomend door de introductie van de sapcentrifuge. Een aantal jaar geleden is er een nieuw soort sapmachine op de markt bij gekomen. Deze sapmachine heet de “slowjuicer”.

Wat is slowjuicen?

Met slowjuicen creëert u de hoogst haalbare kwaliteit sap uit groente en fruit. Doordat de slowjuicer op een langzame snelheid perst en het pulp scheidt, blijven veruit de meeste vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Op deze manier blijft het sap als het ware levend. Dit sap wordt daarom ook wel eens ‘levend sap’ genoemd. Doordat slowjuicers gebruik maken van koud-persende techniek, oxideert het sap uit een slowjuicer minder snel en is het sap daardoor ook langer houdbaar.

slowjuicen vs sapcentrifuge

Levend sap met maximale smaak

Enzymen, mineralen en voedingstoffen worden zeer goed behouden door kneuzende, persende en malende bewegingen uit te voeren op groente en fruit. Het sap wat als resultaat overblijft door deze handelingen is ‘levend sap’.  Dit levende sap is rijkelijke voorzien van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen. Een slowjuicer perst sap van de hoogst haalbare kwaliteit. Buiten de hoge kwaliteit van het sap, is de opbrengst van een slowjuicer  veel hoger dan bijvoorbeeld bij een sapcentrifuge. Met een slowjuicer kunt u zowel harde als zachte groente en fruit persen. Bij het persen wordt het pulp automatisch gescheiden van het sap.

Een horizontale slowjuicer of een verticale slowjuicer

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken slowjuicers. Bij een slowjuicer wordt onderscheid gemaakt tussen een verticale slowjuicer en een horizontale slowjuicer. Het grote verschil tussen beide is de vorm van de machine en de stand van de persschroef (soms ook wel wormwiel genoemd).

Verticale slowjuicers nemen minder ruimte in beslag op het aanrecht. Hier staat tegenover dat het ontwerp van een horizontale slowjuicer lager is.

Horizontale slowjuicer

De horizontale slowjuicer bestaat al geruime tijd. Gedurende de laatste jaren zijn vele verbeteringen in deze machines doorgevoerd. Hierdoor waarborgen deze sapmachines tegenwoordig een constante snelheid en leveren zij een constante kwaliteit van het sap.

Alle verbeteringen hebben er tevens voor gezorgd dat een horizontale slowjuicer nog veelzijdiger is geworden. Deze kan naast alleen sap ook babyvoeding, ijs en smoothies maken, zelfs het malen van koffie of zelf pindakaas maken horen tot de mogelijkheden.

De horizontale slowjuicer is over het algemeen ook beter geschikt voor het persen van sap uit bladgroenten en grassen zoals tarwegras en spinazie.

De voordelen van een horizontale slowjuicer:
+ Geschikt voor harde en zachte groente en fruit.
+ Zeer geschikt voor tarwegras en bladgroenten.
+ Over het algemeen een hogere sapopbrengst dan een verticale slowjuicer.
+ Veelzijdig in gebruik.

De nadelen horizontale slowjuicer:
- Neemt door de vorm meer ruimte in beslag.
- Schoonmaken van de machine vergt meer tijd.

Verticale slowjuicer

Verticale slowjuicers komen steeds meer in opkomst. Door hun gepatenteerde ontwerp zijn zij vaak eleganter om te zien en praktischer in gebruik. De verticale slowjuicer is goed geschikt voor het persen van sap uit groente of fruit. Ook het maken van een lekkere en gezonde smoothie is hiermee geen probleem.

Verticale slowjuicers zijn uitgerust met een sapkraan. Hiermee kunt u eenvoudig sap verdelen. Door de sapkraan (sapstop) is de machine ook makkelijk schoon te maken. Na gebruik kunt u een beetje lauw water in de machine doen en dit even laten weken. Na het weken de onderdelen even met een  borstel nalopen en afspoelen, en deze is weer schoon voor het volgende gebruik.

De voordelen horizontale slowjuicer:
+ Neemt door de vorm weinig ruimte in beslag.
+ Makkelijk schoon te maken.

De nadelen horizontale slowjuicer:
- Minder geschikt voor tarwegras en bladgroenten
- Minder veelzijdiger dan en horizontale slowjuicer.

Alle verticale slowjuicers

Bij ons vindt u een compleet assortiment slowjuicers van Omega. Omega slowjuicers worden gemaakt door Hurom en zijn van een uitstekende kwaliteit. Met de Omega slowjuicer kunt u zowel hard als zacht groente en fruit persen. Ook met het persen van sap uit bladgroenten en grassen heeft een Omega geen enkel probleem. Naast de modellen van Omega, leveren wij ook slowjuicers van o.a. de merken Kuvings, Montana en Philips.  

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om de juiste slowjuicer te vinden die geschikt voor u is en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP:Winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Zoek hier uw dichtstbijzijnde EP:Winkel. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.