26.109 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Alles over TV

Voor het maken van de beste keuze

Advies nodig bij de aanschaf van een nieuwe TV?

Een nieuwe televisie koop je niet ieder jaar. De technieken veranderen voordurend en misschien ook jouw woon- of gebruikssituatie. De eerste stap is om te bepalen welk soort televisie het beste bij jou past. Wij helpen je daar graag bij.

tv gebruik

Waarvoor gebruik je een TV?

Kijk je veel naar sport, dan is het verstandig om een televisie te zoeken met een hogere beeldverversing, zoals wordt uitgelegd op de pagina de beste tv's om sport te kijken. 

Als gamer wil je een televisie met een zo laag mogelijke response tijd, zoals we uitleggen op de pagina de ideale tv's voor gaming 

Kijk je vooral veel series en wil je deze in 4K video kijken via Netflix of YouTube? Dan wil je zeker een Smart TV.

Schermformaat TV

De afstand tussen jou en de TV is van grote invloed op het maximale of minimale formaat van het scherm. Als je te ver van het scherm af zit, dan verlies je de details. Zit je te dicht op je TV, dan zie je de pixels. Tevens kijkt dit niet fijn en worden je ogen snel vermoeid. 

De trend is dat televisies steeds groter worden. Hoe gaaf zo'n groot scherm er misschien uit ziet, het is verstandig om de grootte van je TV aan te passen op basis van de kijkafstand. We helpen je graag met het bepalen van de ideale kijkafstand voor jouw televisie.

Formaat tv
Ideale kijkafstand

Welke resolutie heb jij nodig - Full HD, 4K of 8K ?

Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Game je op een Playstation 4 Pro of Xbox One X of kijk je veel 4K content via Netflix of YouTube, dan is een 4K TV aan te raden. Kijk je alleen standaard televisieprogramma's, dan is een Full HD scherm voldoende. 4K televisies zijn inmiddels de standaard en er zijn zelfs al 8K televisies beschikbaar. Op onze advies pagina welke soorten HD zijn er, leggen we dit helder uit.

Smart TV

Vrijwel alle TV’s zijn tegenwoordig een Smart TV. Met een Smart TV heb je de mogelijheid om je TV met internet te verbinden en apps te installeren. Het aanbod aan apps verschilt per merk en model, maar in ieder geval Netflix en YouTube zijn op vrijwel alle Smart TV’s te installeren. Zo kun je op groot scherm en met de afstandsbediening van je TV naar video’s kijken. Voorbeelden van andere apps zijn NPO Start, Pathé Thuis, Rakuten TV, Thuisbezorgd en Spotify.
Bekijk de verschillende Smart TV platformen van elke merk.

Smart tv
tv beugel

De juiste muurbeugel zoeken

Je nieuwe tv strak aan de muur hangen maakt het helemaal af. Met de juiste muurbeugel positioneer je jouw televisie precies zoals je wilt. Het enige wat rest is het monteren van je muurbeugel. Je kan dit zelf doen met behulp behulp van de Hoe hang ik mijn tv aan de muur pagina.

Uiteraard kun je ook kiezen om dit te laten doen door de EP: winkel bij jou in de buurt. Voeg deze optie toe in je winkelmand.