Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over wasdrogers

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasdroger.

De keuze van een droger is niet altijd even gemakkelijk gemaakt. EP: helpt u daarom graag bij het kiezen van de juiste droger, passend bij uw wensen. Waarop moet u letten bij de keuze van een nieuwe droger? Er zijn verschillende soorten drogers op de markt die bijvoorbeeld verschillen in het soort droger, vulgewicht, energiezuinigheid, en de speciale droogprogramma’s en opties. Wij adviseren u graag zodat u dé droger kiest die past bij uw situatie. In een paar eenvoudige stappen helpen wij u bij de keuze van de juiste droger. Daarnaast geven wij enkele tips bij aankoop en bij gebruik van een droger.

Tips bij uw aankoop van een wasdroger

Kiest u bij de aankoop voor een warmtepompdroger, dan kiest u voor een energiezuinig apparaat. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar dit verdient u terug met een lagere energierekening. Andere tips bij de aankoop van droger:

  1. Kies een passend formaat: een droger die groot genoeg is voor een complete was
  2. Koop liever geen was-droogcombinatie, die verbruikt relatief veel energie
  3. Neem een droger met een automatisch programma (sensor), dat stopt als de was droog is

Tips bij het gebruik van een wasdroger

Om zo energiezuinig mogelijk met uw wasdroger om te gaan, kunt u rekening houden met het centrifugeren. Het is belangrijk dat u uw wasgoed op een zo hoog mogelijk toerental centrifugeert, bij voorkeur 1600 toeren. Het goed centrifugeren van het wasgoed zorgt voor minder energieverbruik doordat uw wasgoed al minder vochtig de droger in gaat. Kies vaker het droogprogramma ‘strijkdroog’; dit is energiezuiniger dan het droogprogramma ‘kastdroog’. Ook is het belangrijk dat u de condensor schoonmaakt. Het is van belang dat de condensor regelmatig wordt schoongemaakt om het energieverbruik niet te laten stijgen. Bij sommige warmtepompdrogers gebeurt dit automatisch. Bij de overige wasdrogers moet dit handmatig gedaan worden. Doet u dit niet dan verbruikt de wasdroger onnodig veel stroom. Plaatst u de wasdroger op uw wasautomaat? Denk dan aan de bevestiging. De droger kan niet zomaar op de wasautomaat geplaatst worden, de wasdroger moet vastgezet worden met een tussenstuk. Ook niet iedere wasautomaat is geschikt om een droogautomaat op te plaatsen.