26.166 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

VESA-norm

TV-beugels maken gebruik van VESA maten, waarbij ze gemakkelijk universeel op een TV zijn te monteren. De VESA maat geeft de bevestigingspunten aan de achterkant van de televisie aan. Hoe groter uw televisie, hoe verder de punten uit elkaar zitten. Veel voorkomende VESA-maten zijn bijvoorbeeld 200x200mm of 400x400mm. Als de muurbeugel geschikt is voor de VESA norm van uw televisie dan kunt u de beugel op uw TV monteren. 

Gewicht en afmeting van uw TV

Bij de keuze voor een geschikte TV-beugel zijn de inchmaat en het gewicht van uw TV van belang. Bij TV-beugels wordt aangegeven wat de maximale afmeting en gewicht van de TV mag zijn. Let er verder nog op dat de aansluitingen van de televisie niet op de plek zitten waar de muurbeugel komt te zitten. Is dit wel zo? Kies dan voor een TV-beugel met een open ontwerp, zodat u geen problemen ondervindt met het aansluiten van uw randapparatuur op de TV. 

Wat voor soorten TV-beugels zijn er?

Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit drie verschillende soorten TV-beugels: Vast, draaibaar en/of kantelbaar.

Vlakke TV-beugels 

Wilt u de TV simpelweg zo vlak als mogelijk aan de muur hangen kies dan voor een vlakke TV beugel. Let wel op dat de TV dan vast aan de muur zit waardoor de kijkhoek niet aan te passen valt. Kies daarom alleen voor een vaste TV-beugel wanneer u altijd vanaf dezelfde positie recht voor de TV zit.

Draaibare TV-beugels

Wilt u beter zicht op de TV vanaf meerdere plekken in uw kamer, bijvoorbeeld vanaf de eettafel? Kies dan voor een draaibare TV-beugel. Met een draaibare TV-beugel kunt u gemakkelijk de TV naar voren halen en tot wel 180 graden draaien. Met een draaibare TV-beugel heeft u daarom altijd het beste zicht op uw TV, waar u zich ook bevindt in de kamer. >> Bekijk alle draaibare TV-beugels.

Kantelbare TV-beugels

De hoogte van uw TV bepaalt ook de kijkhoek. Ideaal is om de TV op ooghoogte op te hangen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk, waardoor u de TV hoog aan de muur op moet hangen. Wanneer u de TV boven ooghoogte op wilt hangen, kies dan voor een kantelbare TV-beugel. Daarmee kantelt u eenvoudig de TV naar beneden zodat u toch recht richting de TV kunt kijken. Wanneer u de TV boven ooghoogte wilt ophangen én vanaf meerdere plaatsen goed beeld wilt hebben, kies dan voor een draaibare én kantelbare TV-beugel.