26.109 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste blender kopen

Wilt u thuis kunnen genieten van een heerlijke smoothie, milkshake of cocktail? Met een blender kunt u deze heerlijke drankjes eenvoudig thuis zelf maken. De blender is zeer geschikt voor het mengen en pureren van verschillende ingrediënten. Met sommige blenders kunnen zelfs warme ingrediënten geblend worden voor soepen, sauzen of babyvoeding. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een blender wilt kopen en wat is nou de beste blender? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij!

De meest geschikte blender 

Bij de aanschaf van een blender hangt de keuze voor een groot deel af wat u allemaal zou willen blenden. Er zit namelijk een groot verschil tussen alle verschillende blenders. Eigenlijk zijn alle blenders wel geschikt voor het maken van sappen, smoothies of milkshakes. Maar wilt u een blender kopen die ook geschikt is voor het crushen van ijs of zelfs het pureren en mengen van warme ingrediënten voor bijvoorbeeld sauzen, soepen of babyvoeding, dan zijn niet alle blenders daarvoor geschikt. Om gemakkelijk de juiste blender te vinden die voldoet aan uw wensen, hebben wij een aantal keuze mogelijkheden voor u op een rij gezet:

Smoothies, milkshakes en sappen

Eigenlijk zijn alle blenders die er te koop zijn geschikt voor het maken van sappen, smoothies en milkshakes.

Geschikt om ijs te crushen

Wilt u ijs kunnen crushen voor bijvoorbeeld een cocktail of voor een in ander drankje? Let dan goed op dat niet alle blenders geschikt zijn voor het crushen van ijs. U hebt hier namelijk een blender voor nodig met een sterke motor. Tegenwoordig zijn er blenders te koop met een special functie voor het crushen van ijs.

Een geschikte blender voor warme sauzen, soepen of babyvoeding

Wanneer u ook warme sauzen, soepen of zelfs babyvoeding wilt mengen en pureren, dan moet u goed opletten dat niet iedere blenderkan tegen hitte kan. Voor het bereiden van warme ingrediënten is een blender met een glazen kan het meest geschikt!

Het vermogen van de blender

Het vermogen van een blender varieert van 150 tot 1500 watt. Over het algemeen geldt hoe meer vermogen hoe sterker de blender is. Voor het blenden van alleen zachte ingrediënten is een blender met een lager vermogen voldoende. Voor het blenden van harde ingrediënten kunt u beter een blender met een hoger vermogen kopen. Wilt u een (semi)-professionele blender? Koop dan een blender met het vermogen boven 1000 watt.

De inhoud van de blender

Er zit veel verschil tussen de inhoud van de blenderkan van alle beschikbare blenders. De inhoud varieert gemiddeld van 0,5 tot 2 liter. De inhoud van de verschillende blenders hebben wij als volgt voor u ingedeeld:

  • Inhoud tot 1 liter - Gemiddeld gezien zijn deze geschikt voor ongeveer 1 a 2 glazen of 1 kom soep
  • Inhoud van 1 tot 1,5 liter - Gemiddeld gezien zijn deze geschikt voor ongeveer 2 tot 4 glazen of 2 tot 3 kommen soep
  • Inhoud van 1,5 tot 2 liter - Gemiddeld gezien zijn deze geschikt voor ongeveer 2 tot 5 glazen en meer of 4 kommen soep