25.744 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste sapcentrifuge kopen

Genieten van een heerlijk en gezond groente- en fruitsap is momenteel een ware trend. Diverse juicebarretjes verschijnen in ons straatbeeld en maken gezonde sapjes. Thuis kunt ook genieten van vele heerlijke gezonde sapjes door het gebruik van een sapcentrifuge. Maar wat is nou een sapcentrifuge, wat is de beste sapcentrifuge en waar moet ik op letten bij de aanschaf. Wij adviseren u graag over een aantal punten waar u op kan letten wanneer u een sapcentrifuge wilt kopen.

Wat is een sapcentrifuge

Een sapcentrifuge produceert centrifugale kracht waadoor fruit en groente door gaatjes in een ronddraaiende zeef worden geperst. Alle pulp blijft achter in de zeef en het sap wordt netjes opgevangen in een reservoir. Het sap dat overblijft, is helder en licht verteerbaar.

De beste sapcentrifuge kopen

De keuze bij het kopen van een sapcentrifuge hangt voornamelijk af van twee dingen af. De eerste vraag is van welke groenten en fruit u sap wilt maken. De tweede vraag is hoe vaak u de machine zal gaan gebruiken.

Welke groente en fruit?

In een sapcentrifuge kunt u sap maken van vele harde en zachte soorten groente en fruit. Afhankelijk van het soort groente en fruit zal u een andere snelheid nodig hebben. Voor harde soorten zoals wortels of appels heeft u een hogere snelheid nodig. En voor zachtere soorten zoals sinaasappels of tomaten kan een langzamere snelheid al voldoende zijn. Bij de meeste sapcentrifuges is de snelheid dan ook in te stellen met meerdere standen. [sapcentrifuge ep nl]

Regelmatig gebruik

Wanneer u een sapcentrifuge regelmatig zult gebruiken, is het verstandig om goed naar het vermogen van de motor te kijken. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe sneller en makkelijker het sap uit groente en fruit wordt geperst. Wanneer u af en toe een kleine hoeveelheid sap wilt maken, volstaat een machine met minder vermogen ook prima.

sapcentrifuge kopen

Slowjuicer of sapcentrifuge kopen

Met een sapcentrifuge kunnen geen sappen gemaakt worden uit bladgroenten en grassen zoals tarwegras en spinazie. Wanneer u een sapmachine zoekt die dit naast sap maken van groente en fruit wel kan, dan kunt u een slowjuicer kopen.

Slowjuicer kopen

Gezonde en lekkere groente- en fruitsappen maakt u met een slowjuicer. Het sap uit een slowjuicer ontstaat door langzaam kneuzende, malende en persende handelingen op het groente en fruit toe te passen. Hierdoor krijgt u heerlijk en gezond sap dat rijk is aan essentiële voedingstoffen en levende enzymen. Slowjuicers zijn zeer efficiënt en geven gemiddeld 30% meer sap dan een sapcentrifuge. Doordat slowjuicers gebruik maken van koud-persende techniek, oxideert het sap uit een slowjuicer minder snel en is het sap daardoor ook langer houdbaar.

Advies nodig bij het kopen van een slowjuicer? Ga direct naar onze adviespagina over slowjuicers!

Overige punten waar u op kan letten bij de aanschaf van een sapcentrifuge:

  • Vulopening: Sommige sapcentrifuges hebben een grote vulopening. Hierdoor kunnen grote stukken groente of fruit in de sapcentrifuge gestopt worden. Er zijn zelfs modellen met een grote vulopening waar een hele appel ingevoerd kan worden.
  • Inhoud van het sapreservoir: Er zit een groot verschil tussen de inhoud van de sapreservoirs van alle beschikbare sapcentrifuges.
  • Materiaal: Sapcentrifuges zijn er van verschillende materialen zoals kunststof, RVS of aluminium. Deze laatste twee zijn over het algemeen robuuster en gaan langer mee.
  • Schuimafscheider: Sapcentrifuges met een schuimafscheider zorgen ervoor dat er geen schuim in het sap achterblijft. Er blijft dan een heerlijk helder sap over.

Alle sapcentrifuges met schuimafscheider

Druppelstop: Sommige sapcentrifuges hebben een druppelstop om te voorkomen dat er druppels uit de opening vallen wanneer het sapreservoir wordt weggehaald.