Gratis thuisbezorgd vanaf 99,- euro

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay

Advies over vriezers

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste vriezer.

Advies bij de keuze van een vriezer

Het gebruik van een vriezer is voor iedereen anders. De een gebruikt de vriezer alleen voor ijsklontjes, de ander heeft graag een voorraad avondmaaltijden achter de hand. Het is belangrijk om uw wensen duidelijk te krijgen, voor aanschaf van de vriezer.

Allereerst zijn de capaciteit van de vriezer en de beschikbare ruimte in uw keuken van belang. Daarnaast hebt u keuze in het vriesvermogen van de vriezer. Wellicht vindt u het belangrijk dat uw vriezer energiezuinig en dus milieuvriendelijk is. Of stelt u eisen aan het onderhoud van uw vriezer.

Al deze extra functies en mogelijkheden behoren tot de vele verschillende modellen. Het antwoord op deze vragen kunt u hier lezen.

Vriezer

STAP 1

De keuze voor soort vriezer

Hoeveel vriesruimte u nodig heeft is afhankelijk van uw vriesgedrag. Vriest u veel in of alleen het hoognodige? Als u af en toe iets invriest heeft u vaak genoeg aan een koel-vriescombinatie. Maar haalt u vlees en brood voor de hele week kies dan voor een ruimere inhoud.

Vaak volstaat de ruimte die een koel-vriescombinatie biedt niet en kunt u overgaan op een aparte vriezer. Deze is er in diverse maten, tot een inhoud van ongeveer 250 liter. Genoeg om grote hoeveelheden in te vriezen.

Vriezers zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende vorm is wellicht de koelvriescombinatie waar de vriezer in de koelkast is geïntegreerd. Bij een klein model koelkast is dit vaak in de koelkast zelf. Grotere koel-vriescombinaties hebben een apart vriesgedeelte boven of onder het koelgedeelte.

Afhankelijk van de plaatsing van de koelkast (vrijstaand of ingebouwd) is het raadzaam om te kiezen voor een model waarbij het koelgedeelte zich op werkhoogte bevindt. Dit omdat u meer gebruik zult maken van de koelkast dan van de vriezer.

^ Naar boven

STAP 2

Verschillende modellen vriezers

Vrieskast

Maakt u veel gebruik van een vriezer, dan is het vriesgedeelte in een koel-vriescombinatie waarschijnlijk niet voldoende. U kunt dan kiezen voor een vrieskast of een vrieskist. Een vrieskast is er in verschillende formaten, ook in tafelmodel. De vrieskast heeft als voordeel dat deze door de planken makkelijk en overzichtelijk is in te ruimen.

Bekijk alle vrieskasten

Vrieskist

Een vrieskist heeft een deksel aan de bovenzijde. Voordelen aan de vrieskist zijn de grote inhoud en het weinige temperatuurverlies tijdens het openen.

Bekijk alle vrieskisten

Koel-vriescombinatie

De koel-vriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Dit wordt ook wel het ‘upside down’ model genoemd. Bevindt het vriesgedeelte zich boven het koelgedeelte, dan wordt dit een dubbeldeurs koelkast genoemd.

Bekijk alle koel-vriescombinaties

Inbouw vriezer

Wilt u liever dat uw vriezer onderdeel wordt van uw keuken. Kies dan voor een inbouw vriezer. Deze is in diverse uitvoeringen en maten verkrijgbaar, waaronder de koel-vriescombinatie, de tafelmodel vrieskast (tot 85 cm hoog) en de gewone vrieskast (hoger dan 85 cm). Ook als u reeds een ingebouwde vriezer heeft, zijn er diverse mogelijkheden om over te gaan tot vervanging bij een eventueel defect.

Bekijk alle inbouw vriezers

^ Naar boven

STAP 3

Functionaliteiten

De meeste vriezers bezitten handige functies die niet altijd duidelijk zijn beschreven. Hieronder vindt u een uitleg van veelvoorkomende functionaliteiten.

No-frost systeem

Vervelend als u de vriezer om de zoveel weken moet ontdooien omdat de lades door ijsvorming niet meer goed dicht willen. Met de aanschaf van een vriezer met het zogenaamde ‘no-frost systeem’ is dit verleden tijd. Een constante luchtstroom door uw vriezer zorgt ervoor dat er geen rijpafzetting is op de vriezerwanden of op de producten. U hoeft hierdoor de vriezer nooit meer te ontdooien en het etenswaar blijft langer bewaard. 

Supervriezen

Om uw etenswaar beter te behouden is het belangrijk dat deze snel ingevroren wordt. Met de optie Supervriezen wordt de werking van de vriezer tijdelijk verhoogd. Hierdoor koelt vers voedsel snel af en blijven vitamines beter behouden.

Alarm

Niets is vervelender dan al uw etenswaar weg te moeten gooien als de vriezer defect is. Met een alarm wordt u op tijd gewaarschuwd als de temperatuur in de vriezer te hoog is.

Flexibele indeling

Er zijn vrieskasten die flexibel in te delen zijn. Door tussen liggende lades te verwijderen ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld grote dozen of hele taarten.

^ Naar boven

Energieverbruik

STAP 4

Vriezen en het milieu

Een vriezer is, zeker als het om een oud model gaat, één van de energievreters in uw huis. Gemiddeld zijn uw koelkast en vriezer verantwoordelijk voor ongeveer 17% van uw totale jaarlijkse energieverbruik. Gelukkig zijn er steeds meer energiezuinige varianten op de markt.

Hoe energiezuinig een vriezer is, kunt u eenvoudig zien aan het energielabel. Hiervoor geldt dat A+++ het meest energiezuinig en D het minst energiezuinig is. Het is niet zo dat een grote vriezer automatisch meer verbruikt dan een kleine vriezer. Dit is zeer afhankelijk van de energieklasse. Een energiezuinige vriezer kan al snel tientallen euro’s schelen op uw jaarlijkse energierekening!

Mocht u meer informatie nodig hebben, dan kunt u altijd bij ons langskomen!

^ Naar boven

Advies over vriezers

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste vriezer.

De juiste keuze van een vriezer is niet altijd even gemakkelijk gemaakt. EP: helpt je daarom graag bij het kiezen van de juiste vriezer, passend bij jouw wensen, de ruimte in de je keuken en of je deze vrijstaand wil hebben of wil (laten) inbouwen. Waarop moet je letten bij de keuze van een nieuwe vriezer? Er zijn verschillende soorten vriezers op de markt, deze verschillen in het soort vriezer, de inhoud in het vriesgedeelte en de energiezuinigheid. Wij adviseren je graag zodat jij dé vriezer kiest die past bij jouw situatie. In een paar eenvoudige stappen helpen wij je bij de keuze van de juiste vriezer. Daarnaast geven wij enkele tips bij je aankoop en bij het gebruik van een vriezer.

Meest populaire vriezers

Onze meest populaire vriezers.

 • Energieklasse A++
 • 185 l vriezen
 • 6 vrieslade(n)
 • Hoogte: 144.7 cm
Best Reviewed
 • Energieklasse A++
 • 103 l vriezen
 • 4 vrieslade(n)
 • Hoogte: 85.1 cm
 • Energieklasse A+++
 • 103 l vriezen
 • 4 vrieslade(n)
 • Hoogte: 85.1 cm
 • Energieklasse A++
 • 103 l vriezen
 • 4 vrieslade(n)
 • Hoogte: 85.1 cm