23.149 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste TV's om te gamen

Xbox, Playstation en Switch

Als je optimaal wilt gamen wil je natuurlijk dat de snelle actie van de game optimaal wordt weergegeven door je TV. Daarom wil je naast een goede beeldkwaliteit ook weinig vertraging ('input lag') tussen het indrukken van de knop en de actie op het scherm.

Wat is input lag?

Deze vertraging heet ‘input lag’ en wordt uitgedrukt in milliseconden (ms). Dit is 1/1000 van een seconde. Hoewel dit natuurlijk heel weinig tijd is, kan het toch een verschil maken bij je ervaring. Daarom raden wij voor gaming een TV aan met een maximale input lag van 50 ms. Dit is prima geschikt voor games met niet al te snelle actie zoals sportgames (FIFA) platformgames (denk aan Super Mario) of racegames (bijvoorbeeld Gran Turismo of Forza Motorsport)

Welke TV heb ik nodig om optimaal te gamen?

Voor games met extreem snelle actie, zoals vechtgames (denk aan Tekken of Mortal Combat) en shooters (zoals Fortnite, Battlefield en Call of Duty) raden we daarom een TV aan met een extra lage input lag (maximaal 25 ms).     

De laagste input lag krijg je bij de meeste TV’s door in het menu de speciale game-modus te gebruiken. Als een TV ALLM (Automatic Low Latency Mode) wordt automatisch de gamingmodus ingeschakeld als je gaat gamen.

 

Onze meest populaire gaming TV's

Bekijk alle gaming TV's