25.964 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Advies over DAB+

Voor het maken van de beste keuze

Wat is DAB+?

DAB staat voor ‘Digital Audio Broadcast’ en is een Europees systeem dat zorgt voor een digitaal radiosignaal, daarom wordt dit ook wel Digital Radio genoemd. Met een DAB of DAB+ radio heb je dankzij het digitale signaal geen last meer van ruis, waar je bij FM nog wel last van hebt. FM blijft nog wel een tijdje in de lucht (letterlijk) en wordt ook door alle DAB+ radio’s ondersteund, maar alle Nederlandse publieke en commerciële radiostations zenden ook al uit in DAB+. De meeste DAB+ radio’s beschikken over een display waarop je informatie over de zender of het muzieknummer kunt zien.

Draagbare DAB+ radio

Een draagbare DAB+ radio is een compacte radio, die je overal mee naartoe kunt nemen. Een draagbare DAB+ radio werkt op batterijen of een oplaadbare accu. Zo kun je zonder verlengsnoer in het park of de tuin zitten. Daarnaast hebben de meeste draagbare DAB+ radio's een sleeptimer en wekkerfunctie, waardoor je de radio naast je bed kunt zetten en kunt gaan slapen of wakker worden met je favoriete radio.

Klik hier voor alle draagbare DAB+ radio's

DAB+ tafelradio

Een DAB+ tafelradio is bedoeld om lekker te blijven staan. Daarom kunnen deze radio's groter en luxer worden uitgevoerd dan draagbare radio's. Een grotere radio betekent meer ruimte voor de luidspreker(s), dus een beter geluid. Daarnaast moet een tafelradio mooi om te zijn dus, dus is er meer aandacht besteed aan het design en de afwerking. Neem bijvoorbeeld de radio's van Sonoro, die een met de hand gemaakte houten behuizing hebben - afgewerkt met pianolak.
DAB+ tafelradio's hebben vaak ook een wekkerfunctie, sleeptimer en een afstandsbediening voor extra bedieningsgemak.

Bekijk hier alle DAB+ tafelradio's

DAB radio met wifi (internetradio)

Met een DAB+ radio met wifi haal je naast DAB+ zenders van over de hele wereld gratis binnen via wifi. Verbind de radio met je netwerk en zoek op land of genre. Of je nu graag luistert naar Duitse schlagers, Portugese fado of Amerikaanse nieuwszenders, je kunt het allemaal gratis en onbeperkt beluisteren.

Bekijk hier de DAB+ radio's met wifi

DAB radio met Bluetooth en AUX

Naast DAB+ en FM kunnen sommige DAB+ radio's ook via andere bronnen muziek afspelen, bijvoorbeeld via Bluetooth. Een DAB+ radio met Bluetooth is ook als speaker te gebruiken voor muziek vanaf je telefoon of tablet. Verbind ze eenvoudig en maak gebruik van de grotere speaker van de radio. Klik hier voor een DAB+ radio met Bluetooth.

Met een AUX-aansluiting kun je de DAB+ radio met een audiokabeltje gemakkelijk verbinden met een apparaat waarvan je muziek op de speaker van de radio af wilt spelen. Dit kan bijvoorbeeld een tablet, mobiele telefoon of laptop zijn. Klik hier voor een DAB+ radio met AUX.