25.488 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Welke TV beugel heb ik nodig?

Alles over TV beugels

Niet elke TV past op elke beugel en niet elke passende beugel is geschikt voor jou situatie. Daarom is het aan te raden om je een beetje te verdiepen in waar je op moet letten. Hieronder leggen we uit waar je op letten zodat jij een passende beugel voor je TV koopt.

De gemakkelijkste manier: de flatscreenfitter van Vogel’s

Fabrikant Vogel’s heeft een handige tool ontwikkeld om meteen te zien welke Vogel’s TV steunen bij jouw TV passen. Je selecteert simpelweg het merk, de beeldgrootte en tot slot het typenummer in en je krijgt meteen de passende Vogel’s beugels voorgeschoteld.

Ga naar de flatscreenfitter

Wat is het draagvermogen van mijn TV beugel?

Het draagvermogen van een beugel geeft aan hoe zwaar de TV mag zijn. Dit is belangrijk, want een te zware TV kan je beugel kapot maken en er zelfs toe leiden dat je TV van de muur valt. Je kunt het gewicht van je TV opzoeken in de specificaties van de TV. Neem hierbij (wanneer mogelijk) het gewicht zonder de voet, want die hang je natuurlijk niet mee op.

Wat is VESA?

VESA staat voor Video Electronics Standards Association en is een organisatie die standaarden voor computers opzet en beheert. Eén van die standaarden gaat over het ophangen van TV’s en monitoren. De getallen bij VESA geven de afstand in millimeters aan tussen de gaten, horizontaal en verticaal. 100 x 100 geeft bijvoorbeeld aan dat er zowel horizontaal als verticaal 100 mm tussen de gaten zit. Als je weet wat de VESA-standaard van je TV is kun je met de filtermogelijkheden gemakkelijk een steun met hetzelfde gatenpatroon vinden. Veel steunen ondersteunen meerdere gatenpatronen.

Draaibare TV beugel

Wil je beter zicht op de TV vanaf meerdere plekken in de kamer, bijvoorbeeld vanaf de eettafel? Kies dan voor een draaibare TV-beugel. Met een draaibare TV-beugel kun je gemakkelijk de TV naar voren halen en tot wel 180 graden draaien. Met een draaibare TV-beugel heb je daarom altijd het beste zicht op de TV, waar je je ook bevindt in de kamer

Ga naar de draaibare TV beugels

Kantelbare TV beugel

De hoogte van je TV bepaalt ook de kijkhoek. Ideaal is om de TV op ooghoogte op te hangen, maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk - bijvoorbeeld wanneer je de TV buiten het bereik van kinderen of huisdieren op wilt hangen - waardoor je de TV hoger aan de muur op moet hangen. Wanneer je de TV boven ooghoogte op wilt hangen, kies dan voor een kantelbare TV-beugel. Daarmee kantelt je eenvoudig de TV naar beneden zodat je toch recht richting de TV kunt kijken

Ga naar de kantelbare TV beugels

Draaibare én kantelbare TV beugels

De naam zegt het al: deze beugels kunnen beide richtingen op bewegen. Wanneer je de TV boven ooghoogte wil ophangen én vanaf meerdere plaatsen goed beeld wilt hebben, kies dan voor een draaibare én kantelbare TV-beugel

Ga naar de kantelbare én draaibare TV beugels

Vaste TV beugel

Wil je de TV simpelweg zo vlak als mogelijk aan de muur hangen, kies dan voor een vlakke TV beugel. Doordat er geen scharnieren in deze beugel zitten is dit type het platst. Let wel op dat de TV dan vast aan de muur zit, waardoor de kijkhoek niet aan te passen valt. Kies daarom alleen voor een vaste TV-beugel wanneer je altijd vanaf dezelfde positie recht voor de TV zit.