25.877 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Hoe hang ik mijn TV aan de muur?

Stap voor stap

Je TV aan de muur hangen is gemakkelijker dan je misschien denkt. In de verpakking van de beugel vindt je sowieso een handleiding en het bevestigingsmateriaal dat je nodig hebt. Verder wordt aangegeven welk gereedschap je nog nodig hebt. Daarnaast hebben fabrikanten Newstar en Vogel's op hun site en YouTube-kanaal per model instructievideo's. Globaal komt het ophangen van je TV aan de muur neer op deze vier stappen.

Stap 1: het frame aan je TV bevestigen. Een beugel bestaat uit twee delen: een deel dat je aan de muur bevestigt en een deel dat je aan de TV bevestigt. Als eerste schroef je het frame aan de achterkant van je TV met het meegeleverde materiaal en de aanwezige VESA-gaten.

Stap 2: gaten aftekenen en boren. Teken de schroefgaten op de muur en boor de gaten. Voor het tekenen en boren wordt een sjabloon met de beugel meegeleverd, dus heel eenvoudig. 

Stap 3: bevestig het ophangsysteem aan de muur met de meegeleverde schroeven. Sommige beugels kun je nog iets verstellen, voor het geval je toch niet 100% recht hebt geboord. Sommige beugels hebben hiervoor een ingebouwde waterpas.

Stap 4: hang de tv met het frame aan het systeem. Bij grotere TV's doe je dit bij voorkeur met twee personen.

Je TV hangt nu aan de muur. Maak je geen zorgen als je bevestigingsmateriaal overhoudt, aangezien vaak onderdelen voor verschillende maten TV worden meegeleverd. Hieronder vindt je ter indicatie van het proces een video. Let erop dat dit een specifieke TV-beugel van Vogel's betreft, dus het proces bij jouw beugel kan net iets anders zijn.

K_9ozljh-y0

Je TV aan de muur laten hangen

Wil je zelf geen gaten boren of wil je gewoon dat het goed gebeurt? Wij hangen je TV ook graag voor je op! Je kunt hiervoor in het winkelmandje bij je TV de optie kiezen om je TV op te laten hangen. Let erop dat je de beugel apart moet aanschaffen, dus vergeet deze niet. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met een winkel bij jou in de buurt