25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste keukenmachine kopen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende machines (keukenhulpen) te koop die het bereiden van voedsel een stuk makkelijker maken. Één van deze keukenhulpen is de keukenmachine. Een keukenmachine bestaat uit een motorgedeelte en een mengkom en wordt vaak geleverd met meerdere hulpstukken die door de motor worden aangedreven. De betere keukenmachines hebben een sterke motor. We kunnen over het algemeen zeggen dat de keukenmachine zeer geschikt is voor al het zware mix-, kneed- en klopwerk.

Tegenwoordig is er een breed assortiment keukenmachines verkrijgbaar. Maar waar moet u nou op letten bij de aanschaf?

Veelzijdig in gebruik

Een keukenmachine is in de basis altijd standaard uitgerust met een garde, een kneedhaak en een klopper. Met deze accessoires kunt u gemakkelijk kloppen, kneden en mengen. Tegenwoordig zijn er naast de standaard uitrusting ook veel keukenmachines te koop waar diversen extra hulpstukken en accessoires worden meegeleverd. Hiermee wordt de keukenmachine nog veelzijdiger in gebruik. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

  • Blender
  • Citruspers
  • Foodprocessor incl. diversen snij- en raspschijven
  • Vleesmolen
  • Pastamachine
  • Graanmolen

Veel bekende keukenmachine merken hebben tevens ook een breed assortiment hulpstukken en accessoires beschikbaar waarmee u uw machine verder kunt uitbreiden naar eigen wens.

Een stevige metalen keukenmachine

Wanneer u de keukenmachine veel zal gaan gebruiken, is het verstandig om naar het materiaal van de keukenmachine te kijken. Keukenmachines zijn er namelijk van kunststof en van metaal. Een metalen keukenmachine is zwaarder maar wel veel robuuster dan een keukenmachine van kunststof.

De kracht van de motor

Goedkopere keukenmachines hebben vaak een minder krachtige motor die ook minder van kwaliteit is. Met een goedkopere keukenmachine kan het voorkomen dat deze problemen heeft met bepaalde ingrediënten. De duurdere modellen hebben veelal een sterke en betere motor. Bij de kracht van de motor geldt over het algemeen: Hoe hoger het vermogen, hoe gemakkelijker het mixen van zware ingrediënten.

Verschillende standen om de snelheid nauwkeurig in te kunnen stellen

Voor het mixen, kneden of kloppen wilt u waarschijnlijk de snelheid zelf in kunnen stellen. Bij een keukenmachine met meer standen kunt u de snelheid nauwkeuriger in stellen.