25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Inbouw vriezers

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste vriezer.

Welke inbouw vriezer heb ik nodig?

Wil je liever dat je vriezer onderdeel wordt van je keuken? Kies dan voor een inbouw vriezer. Deze is in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar, waaronder de inbouw vrieskast en de onderbouw vriezer (tot 85 cm hoog). Ook als je reeds een ingebouwde vriezerhebt, zijn er verschillende mogelijkheden om over te gaan tot vervanging bij een eventueel defect. Voordat je naar een nieuwe inbouw vriezer gaat kijken is het belangrijk dat je weet wat de nismaten zijn en met welk scharniersysteem de vriezer is gemonteerd

Nismaten

Voordat u uw keuze maakt wat voor soort inbouw vriezer u wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken waar u de vriezer wilt plaatsen. Hierna is het belangrijk om te meten wat de nismaten van de kast betreffen. Hierdoor bent u er zeker van dat de vriezer in uw keuken geplaatst kan worden. Op basis van ons advies over de nismaten van vrieskasten en onderbouw vriezers kunt u de nismaten op de juiste manier opmeten. Hierdoor bent u er zeker van dat uw huidige deur(en) gebruikt kunnen worden en zullen passen.

Advies over de nismaten van vriezers
Advies over de nismaten van onderbouw vriezers

Scharniersysteem

Er zijn twee soorten deurmontagesystemen, of scharniersystemen, mogelijk voor inbouw vriezers, namelijk deur-op-deur montage, of vlakscharniersysteem, en sleepdeur montage. Met een deur-op-deur montage wordt de meubeldeur en de deur van uw inbouw vriezer met elkaar verbonden: de meubeldeur is hiermee direct aan de vriezer gemonteerd. Met een sleepdeur montage wordt de meubeldeur via een geleider met de deur van uw inbouw vriezer gemonteerd, de meubeldeur is in dit geval vast aan de kast bevestigd. Bij het openen en sluiten glijdt de meubeldeur over de rails. Een sleepdeur montage kan omgezet worden naar een deur-op-deur montage, andersom kan dit niet.

Advies over het scharniersysteem