21.870 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna


Advies over vriezers

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste vriezer.

De nismaten voor onderbouw vriezers

Ben u op zoek naar een nieuwe onderbouw vriezer die in uw huidige keukenopstelling past? Onderbouw vriezers zijn verkrijgbaar in verschillende nismaten en scharniersystemen. Wij adviseren u graag hoe u de juiste nismaten van de kast meet om uw nieuwe onderbouw vriezer te kiezen en indien gewenst, vakkundig door ons te laten plaatsen.

Meet de nishoogte | Meet de nisbreedte | Meet de nisdiepte | Controleer de maatschetsen

Stap 1: Meet de nishoogte

De eerste stap van het opmeten van de nismaten is de nishoogte. Bij het opmeten van de nishoogte is het belangrijk dat uw huidige onderbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de onderkant tot en met de bovenkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nishoogte.

Stap 2: Meet de nisbreedte

De tweede stap van het opmeten van de nismaten is de nisbreedte. Bij het opmeten van de nisbreedte is het belangrijk dat uw huidige onderbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de linkerkant tot en met de rechterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisbreedte is rond de 56 centimeter.

Stap 3: Meet de nisdiepte

De derde stap van het opmeten van de nismaten is de nisdiepte. Bij het opmeten van de nisdiepte is het belangrijk dat uw huidige onderbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de voorkant tot en met de achterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisdiepte is rond de 55 centimeter.

Stap 4: Controleer de maatschetsen

De vijfde stap van het opmeten van de nismaten is het controleren van de maatschetsen. Alle belangrijke afmetingen zijn op dit moment in uw bezit, u bent bekend met de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de afmetingen van het onderste deurpaneel. Als laatste controle controleert u of uw afmetingen overeenkomen met de afmetingen van de maatschetsen op de productpagina op EP.nl van uw nieuwe onderbouw vriezer. Hierbij wordt er vaak ook nog gesproken van een minimale en maximale nismaat, vallen deze afmetingen binnen uw afmetingen? Uistekend, dan past deze onderbouw vriezer in uw kast! Uiteraard kunt u ook op de overzichtspagina meteen filteren op de juiste nismaten.