25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Advies over vriezers

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste vriezer.

De nismaten voor inbouw vriezers

Ben u op zoek naar een nieuwe inbouw vriezer die in uw huidige keukenopstelling past? Inbouw vriezrs zijn verkrijgbaar in verschillende nismaten en scharniersystemen. Wij adviseren u graag hoe u de juiste nismaten van de kast meet om uw nieuwe inbouw vriezer te kiezen en indien gewenst, vakkundig door ons te laten plaatsen.

Meet de nishoogte | Meet de nisbreedte | Meet de nisdiepte | Meet het deurpaneel | Controleer de maatschetsen

Stap 1: Meet de nishoogte

De eerste stap van het opmeten van de nismaten is de nishoogte. Bij het opmeten van de nishoogte is het belangrijk dat uw huidige inbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de onderkant tot en met de bovenkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nishoogte.

Stap 2: Meet de nisbreedte

De tweede stap van het opmeten van de nismaten is de nisbreedte. Bij het opmeten van de nisbreedte is het belangrijk dat uw huidige inbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de linkerkant tot en met de rechterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisbreedte is rond de 56 centimeter.

Stap 3: Meet de nisdiepte

De derde stap van het opmeten van de nismaten is de nisdiepte. Bij het opmeten van de nisdiepte is het belangrijk dat uw huidige inbouw vriezer niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de voorkant tot en met de achterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisdiepte is rond de 55 centimeter.

Stap 4: Meet het deurpaneel

De vierde stap van het opmeten van de nismaten van het deurpaneel. Het opmeten van het deurpaneel is zeer belangrijk voor het bepalen of de inbouw vriezer dadelijk past. De hoogte van de vrieskastdeur kan namelijk verschillen op basis van de inhoud in het vriesgedeelte; hoe meer liter er in het vriesgedeelte geplaatst kan worden, hoe hoger de vrieskastdeur zal zijn. Hanteer hierbij de onderste drie stappen:

  • Meet de hoogte van de vrieskastdeur;
  • Meet de hoogte van de bodemplaat welke onder de vriezer uitsteekt;
  • De hoogte van het deurpaneel is de hoogte van de vrieskastdeur minus de hoogte van de bodemplaat.

Stap 5: Controleer de maatschetsen

De vijfde stap van het opmeten van de nismaten is het controleren van de maatschetsen. Alle belangrijke afmetingen zijn op dit moment in uw bezit, u bent bekend met de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de afmetingen van het onderste deurpaneel. Als laatste controle controleert u of uw afmetingen overeenkomen met de afmetingen van de maatschetsen op de productpagina op EP.nl van uw nieuwe inbouw vriezer. Hierbij wordt er vaak ook nog gesproken van een minimale en maximale nismaat, vallen deze afmetingen binnen uw afmetingen? Uistekend, dan past deze inbouw vriezer in uw kast! Uiteraard kunt u ook op de overzichtspagina meteen filteren op de juiste nismaten.