25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Inbouw koelkasten

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste koelkast.

Wil je liever dat je koelkast onderdeel wordt van je keuken? Kies dan voor een inbouw koelkast. Deze is in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar, waaronder de inbouw koel-vriescombinatie, de onderbouw koelkast (tot 85 cm hoog) en de gewone koelkast (hoger dan 85 cm). Ook als je reeds een ingebouwde koelkast hebt, zijn er verschillende mogelijkheden om over te gaan tot vervanging bij een eventueel defect. Voordat je naar een nieuwe inbouw koelkast gaat kijken is het belangrijk dat je weet wat de nismaten zijn en met welk scharniersysteem de koelkast is gemonteerd.

Nismaten

Voordat je jouw keuze maakt wat voor soort inbouw koelkast je wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken waar je de koelkast wilt plaatsen. Hierna is het belangrijk om te meten wat de nismaten van de kast betreffen. Hierdoor bent je er zeker van dat de koelkast in je keuken geplaatst kan worden. Op basis van ons advies over de nismaten van koel-vriescombinaties, koelkasten en onderbouw koelkasten kan je de nismaten op de juiste manier opmeten. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw huidige deur(en) gebruikt kunnen worden en zullen passen.

Advies over de nismaten van koel-vriescombinaties
Advies over de nismaten van koelkasten
Advies over de nismaten van onderbouw koelkasten

Scharniersysteem

Er zijn twee soorten deurmontagesystemen, of scharniersystemen, mogelijk voor inbouw koelkasten, namelijk deur-op-deur montage, of vlakscharniersysteem, en sleepdeur montage. Met een deur-op-deur montage wordt de meubeldeur en de deur van je inbouw koelkast met elkaar verbonden: de meubeldeur is hiermee direct aan de koelkast gemonteerd. Met een sleepdeur montage wordt de meubeldeur via een geleider met de deur van je inbouw koelkast gemonteerd, de meubeldeur is in dit geval vast aan de kast bevestigd. Bij het openen en sluiten glijdt de meubeldeur over de rails. Een sleepdeur montage kan omgezet worden naar een deur-op-deur montage, andersom kan dit niet.

Advies over het scharniersysteem