Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over koelkasten

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste koelkast.

Wilt u liever dat uw koelkast onderdeel wordt van uw keuken? Kies dan voor een inbouwkoelkast. Deze is in diverse uitvoeringen en maten verkrijgbaar, waaronder de koel-vriescombinatie, de tafelmodel koelkast (tot 85 cm hoog) en de gewone koelkast (hoger dan 85 cm). Ook als u reeds een ingebouwde koelkast heeft, zijn er diverse mogelijkheden om over te gaan tot vervanging bij een eventueel defect. Kom naar de EP:Winkel voor meer informatie.

Nismaten

Voordat u uw keuze maakt wat voor soort inbouw koelkast u wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken waar u de koelkast wilt plaatsen. Hierna is het belangrijk om te meten wat de nismaten van de kast betreffen. Hierdoor bent u er zeker van dat de koelkast in uw keuken geplaatst kan worden. Op basis van ons advies over de nismaten van koel-vriescombinaties, koelkasten en onderbouw koelkasten kunt u de nismaten op de juiste manier opmeten. Hierdoor bent u er zeker van dat uw huidige deur(en) gebruikt kunnen worden en zullen passen.

Advies over de nismaten van koel-vriescombinaties
Advies over de nismaten van koelkasten
Advies over de nismaten van onderbouw koelkasten

Scharniersysteem

Er zijn twee soorten deurmontagesystemen, of scharniersystemen, mogelijk voor inbouw koelkasten, namelijk deur-op-deur montage, of vlakscharniersysteem, en sleepdeur montage. Met een deur-op-deur montage wordt de meubeldeur en de deur van uw inbouw koelkast met elkaar verbonden: de meubeldeur is hiermee direct aan de koelkast gemonteerd. Met een sleepdeur montage wordt de meubeldeur via een geleider met de deur van uw inbouw koelkast gemonteerd, de meubeldeur is in dit geval vast aan de kast bevestigd. Bij het openen en sluiten glijdt de meubeldeur over de rails. Een sleepdeur montage kan omgezet worden naar een deur-op-deur montage, andersom kan dit niet.

Advies over het scharniersysteem