25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouw 1-deurskoelkast die in jouw huidige keukenopstelling past? Inbouw 1-deurskoelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende nismaten en scharniersystemen. Wij adviseren je graag hoe je de juiste nismaten van de kast in jouw keuken meet om jouw nieuwe inbouw 1-deurskoelkast te kunnen kiezen en indien gewenst, vakkundig door ons te laten plaatsen.

Meet de nishoogte | Meet de nisbreedte | Meet de nisdiepte | Controleer de maatschetsen

Stap 1: Meet de nishoogte

De eerste stap van het opmeten van de nismaten is de nishoogte. Bij het opmeten van de nishoogte is het belangrijk dat jouw huidige inbouw 1-deurskoelkast niet meer in de kast van jouw keuken staat. Hierna meet je met jouw rolmaat vanaf de onderkant tot en met de bovenkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nishoogte. De meest voorkomende nishoogten zijn 88 cm, 102 cm, 122 cm, 140 cm, 158 cm en 178 cm.

Stap 2: Meet de nisbreedte

De tweede stap van het opmeten van de nismaten is de nisbreedte. Bij het opmeten van de nisbreedte is het belangrijk dat jouw huidige inbouw 1-deurskoelkast niet meer in de kast van jouw keuken staat. Hierna meet je met jouw rolmaat vanaf de linkerkant tot en met de rechterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisbreedte is 56 cm.

Stap 3: Meet de nisdiepte

De derde stap van het opmeten van de nismaten is de nisdiepte. Bij het opmeten van de nisdiepte is het belangrijk dat jouw huidige inbouw 1-deurskoelkast niet meer in de kast staat. Hierna meet je met jouw rolmaat vanaf de voorkant tot en met de achterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisdiepte is 55 cm.

Stap 4: Controleer de maatschetsen

De vierde stap van het opmeten van de nismaten is het controleren van de maatschetsen. Alle belangrijke afmetingen zijn op dit moment in jouw bezit, je bent bekend met de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. Als laatste controle controleer je of jouw afmetingen overeenkomen met de afmetingen van de maatschetsen op de productpagina op EP.nl van jouw nieuwe inbouw 1-deurskoelkast. Hierbij wordt er vaak ook nog gesproken van een minimale en maximale nismaat, vallen deze afmetingen binnen uw afmetingen? Uistekend, dan past deze inbouw 1-deurskoelkast in jouw kast! Uiteraard kan je ook op de overzichtspagina meteen filteren op de juiste nismaten.