25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Amerikaanse koelkasten

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste Amerikaanse koelkast.

Welke vrijstaande koelkast heb ik nodig?

Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, allemaal met hun eigen voordelen. Op basis van je wensen of gezinsituatie kan je bij ons de beste koelkasten kiezen met onder andere No Frost, aantal groentelades, glasplateaus, inhoud koelen en vriezen of met een verwisselbare draaideur. De verschillende koelkasten zijn te benoemen als vrijstaande koelkast of als inbouw koelkast, waarbij de vrijstaande koelkasten beschikbaar zijn als tafelmodel koelkast, koelvriescombinatie, kastmodel koelkast en Amerikaanse koelkast. De inbouw koelkasten zijn beschikbaar als inbouw 1-deurskoelkast, koelvriescombinatie en onderbouw koelkast. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten koelkasten.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Met de Amerikaanse koelkasten, ook wel Side by Side koelkasten genoemd, heb je buitengewoon veel ruimte tot je beschikking. De Amerikaanse koelkasten zijn leverbaar met 2, 3 of 4 deuren, of zelfs met een uitschuiflade, waarmee je naast veel ruimte ook nog eens energiezuiniger kunt koelen. Een Amerikaanse koelkast is een prachtige eye-catcher in je keuken. De tweedeurs Amerikaanse koelkast, waarbij het vriesgedeelte en het koelgedeelte naast elkaar zitten, wordt steeds populairder. In sommige exemplaren zit ook een handige water- en ijsdispenser. Met de water- en ijsdispenser heb je vaak met slechts één druk op de knop ijskoud water of ijsblokjes in je glas. Vergeet niet dat je hiervoor de Amerikaanse koelkast op je waterleiding moet aansluiten en het water geregeld moet filteren. Het voordeel van Amerikaanse koelkasten is de grote hoeveelheid opbergruimte in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte. De afmetingen daarentegen kunnen een nadeel zijn. Het is namelijk niet makkelijk om deze koelkast via de deuropening of het raam naar binnen te krijgen. De kenmerken van een Amerikaanse koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer.

> Naar alle Amerikaanse koelkasten

Wat zijn de voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Amerikaanse koelkast? We leggen je graag uit wat je moet weten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt op het moment dat je een nieuwe Amerikaanse koelkast wil kopen.