Let op! Door de drukte bij PostNL en DHL kan het langer duren voordat je bestelling is afgeleverd. Bij levering door een lokale EP:Winkel (indien mogelijk) blijft de levertijd 1 werkdag

Gratis thuisbezorgd vanaf 99,- euro

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay

EP.nl > Keuken > Advies over koelkasten

Advies over vrijstaande koelkasten

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste koelkast.

Welke vrijstaande koelkast heb ik nodig?

Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, allen met hun eigen voordelen. Op basis van uw wensen of gezinsituatie kunt u bij ons de beste koelkasten kiezen met o.a. de optie No Frost, aantal groentelades, glasplateaus, inhoud koelen en vriezen of met een verwisselbare draaideur. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten koelkasten.

Tafemodel koelkasten | Koel-vriescombinaties | Kastmodel koelkasten | Amerikaanse koelkasten

Wat is een kastmodel koelkast?

De kastmodel koelkast is, samen met de tafelmodel koelkast, het meest populaire type koelkast. Een kastmodel koelkast is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en groot genoeg voor een huishouden van 3 tot 5 personen. De kenmerken van een kastmodel koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer. Een kastmodel koelkast kan ook nog in het bezit zijn van een vriesvak.  De inhoud van het vriesgedeelte is dan vaak 65 liter of minder.

Wat is een tafelmodel koelkast?

De tafelmodel koelkast is ideaal geschikt als vrijstaand model of om onder het werkblad van je keuken te plaatsen. Ook kan je de bovenkant van de koelkast als werkblad gebruiken of je kookplaat op plaatsen. Ideaal dus voor als je weinig ruimte in je keuken hebt en de tafelmodel koelkast als werkblad wilt gebruiken. Standaard is de tafelmodel koelkast zo’n 85 cm hoog en 60 cm diep. De tafelmodel koelkast is met een inhoud van zo’n 120 tot 140 liter geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen. De kenmerken van een tafelmodel koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een kleine inhoud in het koelgedeelte, vaak van 150 liter of minder. Een tafelmodel koelkast kan ook nog in het bezit zijn van een vriesvak.  De inhoud van het vriesgedeelte is dan vaak 65 liter of minder.

Wat is een koelvriescombinatie?

Een koelvriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Dit wordt ook wel het ‘upside down’ model genoemd. Bevindt het vriesgedeelte zich boven het koelgedeelte, dan wordt dit een dubbeldeurs koelkast genoemd. Het is raadzaam om een type te kiezen waarbij, na plaatsing van de koelvriescombinatie, het koelgedeelte zich op werkhoogte bevindt. In sommige exemplaren zit ook een handige water- en ijsdispenser. Met de water- en ijsdispenser heb je vaak met slechts één druk op de knop ijskoud water of ijsblokjes in je glas. Vergeet niet dat je hiervoor de koelvriescombinatie op je waterleiding moet aansluiten en het water geregeld moet filteren. De kenmerken van een koelvriescombinatie, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Met de Amerikaanse koelkasten, ook wel Side by Side koelkasten genoemd, heb je buitengewoon veel ruimte tot je beschikking. De Amerikaanse koelkasten zijn leverbaar met 2, 3 of 4 deuren, of zelfs met een uitschuiflade, waarmee je naast veel ruimte ook nog eens energiezuiniger kunt koelen. Een Amerikaanse koelkast is een prachtige eye-catcher in je keuken. De tweedeurs Amerikaanse koelkast, waarbij het vriesgedeelte en het koelgedeelte naast elkaar zitten, wordt steeds populairder. In sommige exemplaren zit ook een handige water- en ijsdispenser. Met de water- en ijsdispenser heb je vaak met slechts één druk op de knop ijskoud water of ijsblokjes in je glas. Vergeet niet dat je hiervoor de Amerikaanse koelkast op je waterleiding moet aansluiten en het water geregeld moet filteren. Het voordeel van Amerikaanse koelkasten is de grote hoeveelheid opbergruimte in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte. De afmetingen daarentegen kunnen een nadeel zijn. Het is namelijk niet makkelijk om deze koelkast via de deuropening of het raam naar binnen te krijgen. De kenmerken van een Amerikaanse koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer.