Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over koelkasten

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste koelkast.

Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, allen met hun eigen voordelen. Op basis van uw wensen of gezinsituatie kunt u bij ons de beste koelkasten kiezen met o.a. de optie No Frost, aantal groentelades, glasplateaus, inhoud koelen en vriezen of met een verwisselbare draaideur. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten koelkasten.

Tafemodel koelkasten | Koel-vriescombinaties | Kastmodel koelkasten | Amerikaanse koelkasten

Tafelmodel koelkasten

Het tafelmodel koelkast is ideaal geschikt als vrijstaand model of om onder uw werkblad van uw keuken te plaatsen. Ook kunt u de bovenkant van de koelkast als werkblad gebruiken of uw kookplaat op plaatsen. Standaard is het tafelmodel koelkast zo’n 85 cm hoog en 60 cm diep. De tafelmodel koelkast is met een inhoud van zo’n 120 tot 140 liter geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen. De kenmerken van een tafelmodel koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat u hiermee beschikt u over een kleine inhoud in het koelgedeelte, vaak van 150 liter of minder, en een kleine inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 65 liter of minder.

Bekijk hier alle tafemodel koelkasten

Koel-vriescombinaties

Een koel-vriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Dit wordt ook wel het ‘upside down’ model genoemd. Bevindt het vriesgedeelte zich boven het koelgedeelte, dan wordt dit een dubbeldeurs koelkast genoemd. Het is raadzaam om een type te kiezen waarbij, na plaatsing van de koelkast, het koelgedeelte zich op werkhoogte bevindt. De kenmerken van een koel-vriescombinatie, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat u hiermee beschikt u over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer.

Bekijk hier alle koel-vriescombinaties

Kastmodel koelkasten

Het kastmodel koelkast is, samen met het tafelmodel, het meest populaire type koelkast. Een kastmodel koelkast is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en groot genoeg voor een huishouden van 3 tot 5 personen. De kenmerken van een kastmodel koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat u hiermee beschikt u over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, maar een kleine inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 65 liter of minder.

Bekijk hier all kastmodel koelkasten

Amerikaanse koelkasten

Met de Amerikaanse koelkasten, ook wel Side by Side koelkasten genoemd, heeft u buitengewoon veel ruimte tot uw beschikking. De Amerikaanse koelkasten zijn leverbaar met 2, 3 of 4 deuren, of zelfs een uitschuiflade, waarmee u naast veel ruimte ook nog eens energiezuiniger kunt koelen. Een Amerikaanse koelkast is een prachtige eye-catcher in uw keuken. De tweedeurs Amerikaanse koelkast, waarbij het vriesgedeelte en het koelgedeelte naast elkaar zitten, wordt steeds populairder. In sommige exemplaren zit ook een handige water- en ijsdispenser. Met de water- en ijsdispenser heeft u vaak met slechts één druk op de knop ijskoud water of ijsblokjes in uw glas. Vergeet niet dat u hiervoor de Amerikaanse koelkast op uw waterleiding moet aansluiten en het water geregeld moet filteren.

Het voordeel van Amerikaanse koelkasten is de grote hoeveelheid opbergruimte in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte. De afmetingen daarentegen kunnen een nadeel zijn. Het is namelijk niet makkelijk om deze koelkast via de deuropening of het raam naar binnen te krijgen. De kenmerken van een Amerikaanse koelkast, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat u hiermee beschikt u over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer. Een De afmeting kan ook een nadeel zijn. Het is niet makkelijk om deze koelkast via de deuropening of het raam naar binnen te krijgen.

Bekijk hier alle Amerikaanse koelkasten