25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Koelvriescombinaties

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste koelvriescombinatie.

Welke vrijstaande koelkast heb ik nodig?

Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, allemaal met hun eigen voordelen. Op basis van je wensen of gezinsituatie kan je bij ons de beste koelkasten kiezen met onder andere No Frost, aantal groentelades, glasplateaus, inhoud koelen en vriezen of met een verwisselbare draaideur. De verschillende koelkasten zijn te benoemen als vrijstaande koelkast of als inbouw koelkast, waarbij de vrijstaande koelkasten beschikbaar zijn als tafelmodel koelkast, koelvriescombinatie, kastmodel koelkast en Amerikaanse koelkast. De inbouw koelkasten zijn beschikbaar als inbouw 1-deurskoelkast, koelvriescombinatie en onderbouw koelkast. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten koelkasten.

Wat is een koelvriescombinatie?

Een koelvriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Dit wordt ook wel het ‘upside down’ model genoemd. Bevindt het vriesgedeelte zich boven het koelgedeelte, dan wordt dit een dubbeldeurs koelkast genoemd. Het is raadzaam om een type te kiezen waarbij, na plaatsing van de koelvriescombinatie, het koelgedeelte zich op werkhoogte bevindt. In sommige exemplaren zit ook een handige water- en ijsdispenser. Met de water- en ijsdispenser heb je vaak met slechts één druk op de knop ijskoud water of ijsblokjes in je glas. Vergeet niet dat je hiervoor de koelvriescombinatie op je waterleiding moet aansluiten en het water geregeld moet filteren. De kenmerken van een koelvriescombinatie, op basis van de inhoud in het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is dat je hiermee beschikt over een grote inhoud in het koelgedeelte, vaak van 251 liter of meer, en een grote inhoud in het vriesgedeelte, vaak van 101 liter of meer.

> Naar alle koelvriescombinaties

Wat zijn de voor- en nadelen van een koelvriescombinatie?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een koelvriescombinatie? We leggen je graag uit wat je moet weten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt op het moment dat je een nieuwe koelvriescombinatie wil kopen.