Advies over koelkasten

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste koelkast.

De nismaten voor inbouw koel-vriescombinaties

Ben u op zoek naar een nieuwe inbouw koel-vriescombinatie die in uw huidige keukenopstelling past? Inbouw koel-vriescombinaties zijn verkrijgbaar in verschillende nismaten en scharniersystemen. Wij adviseren u graag hoe u de juiste nismaten van de kast meet om uw nieuwe inbouw koel-vriescombinatie te kiezen en indien gewenst, vakkundig door ons te laten plaatsen.

Meet de nishoogte | Meet de nisbreedte | Meet de nisdiepte | Meet het onderste deurpaneel | Controleer de maatschetsen

Stap 1: Meet de nishoogte

De eerste stap van het opmeten van de nismaten is de nishoogte. Bij het opmeten van de nishoogte is het belangrijk dat uw huidige inbouw koel-vriescombinatie niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de onderkant tot en met de bovenkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nishoogte.

Stap 2: Meet de nisbreedte

De tweede stap van het opmeten van de nismaten is de nisbreedte. Bij het opmeten van de nisbreedte is het belangrijk dat uw huidige inbouw koel-vriescombinatie niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de linkerkant tot en met de rechterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisbreedte is rond de 56 centimeter.

Stap 3: Meet de nisdiepte

De derde stap van het opmeten van de nismaten is de nisdiepte. Bij het opmeten van de nisdiepte is het belangrijk dat uw huidige inbouw koel-vriescombinatie niet meer in de kast staat. Hierna meet u met uw rolmaat vanaf de voorkant tot en met de achterkant van de nis de afmetingen. Houdt hierbij de rolmaat goed strak, enige vorm van verslapping zorgt er voor dat de afmetingen niet meer volledig overeenkomen met de werkelijke nisbreedte. De meest voorkomende nisdiepte is rond de 55 centimeter.

Stap 4: Meet het onderste deurpaneel

De vierde stap van het opmeten van de nismaten van het onderste deurpaneel. Het opmeten van het onderste deurpaneel is zeer belangrijk voor het bepalen of de inbouw koel-vriescombinatie dadelijk past. De hoogte van de onderste koelkastdeur kan namelijk verschillen op basis van de inhoud in het vriesgedeelte; hoe meer liter er in het vriesgedeelte geplaatst kan worden, hoe hoger de onderste koelkastdeur zal zijn. Hanteer hierbij de onderste drie stappen:

  • Meet de hoogte van de onderste koelkastdeur;
  • Meet de hoogte van de bodemplaat welke onder de koelkast uitsteekt;
  • De hoogte van het onderste deurpaneel is de hoogte van de onderste koelkastdeur minus de hoogte van de bodemplaat.

Stap 5: Controleer de maatschetsen

De vijfde stap van het opmeten van de nismaten is het controleren van de maatschetsen. Alle belangrijke afmetingen zijn op dit moment in uw bezit, u bent bekend met de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de afmetingen van het onderste deurpaneel. Als laatste controle controleert u of uw afmetingen overeenkomen met de afmetingen van de maatschetsen op de productpagina op EP.nl van uw nieuwe inbouw koel-vriescombinatie. Hierbij wordt er vaak ook nog gesproken van een minimale en maximale nismaat, vallen deze afmetingen binnen uw afmetingen? Uistekend, dan past deze inbouw koel-vriescombinatie in uw kast! Uiteraard kunt u ook op de overzichtspagina meteen filteren op de juiste nismaten.