25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Maakt je wasmachine veel herrie?

Zet je wasmachine waterpas

Het waterpas zetten van een wasmachine

Het lijkt vrij logisch dat wanneer je de wasmachine plaatst dat je deze alleen nog hoeft aan te sluiten. Een belangrijke stap is om te controleren of je wasmachine wel helemaal waterpas staat. Doe je dit namelijk niet, dan heb je een grote kans dat de wasmachine een enorme herrie maakt tijdens het centrifugeren van de was. Omdat te voorkomen is het van belang om ervoor te zorgen dat de wasmachine waterpas staat.

EP legt je graag uit hoe je dit moet en waar je op moet letten.

Waar begin je?

Ten eerste zorg je ervoor dat de wasmachine vlak op de vloer komt te staan. Losliggende wasknijpers of andere spullen even verwijderen.

Nadat je de wasmachine hebt geplaatst pak je de waterpas erbij. Deze plaats je in het midden op de wasmachine. De luchtbel moet precies in het midden staan. Is dit niet het geval, dan moeten de verstelbare pootjes worden aangepast.

Stelpoten

Bijna iedere wasmachine staat op stelpoten. Deze kan je in- en uitdraaien om de wasmachine te verhogen of te verlagen. Draai de stelpoten in of uit in iedere hoek. Kijk hierbij goed naar je waterpas. Zodra de luchtbel in het midden staat, ben je klaar.

Heb je nu een wasmachine zonder stelpoten, gebruik dan rubberen filters. Bierviltjes lijken een goed alternatief, maar gaan snel kapot waardoor de wasmachine uiteindelijk niet meer waterpas staat.