25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Stinkt jouw wasmachine

Wij lossen het voor je op

Je haalt je schone was uit de wasmachine en als je de deur opent, reuk je het al. Een enorm muffe lucht of zelfs een vieze stank. Hoe komt dit en nog belangrijker, hoe lost je dit opl.

Wat zijn de oorzaken van een stinkende wasmachine?

Er zijn meerdere oorzaken, maar meest voorkomende is het wassen op lage tempraturen in combinatie met vloeibaar zeep. Doordat het water niet warm genoeg wordt, kunnen de zeepresten niet goed oplossen en blijven er vetten achter. Op den duur geeft dit een vervelende lucht.
Daarnaast blijft in de wasmachine na het wassen water achter. Dit kan al snel een halve liter zijn. Dit water ziet er vies uit en stinkt.

Wat doe je tegen een stinkende wasmachine?

Gelukkig is er genoeg te doen tegen een stinkende wasmachine. 

  1. Probeer weer te wassen met waspoeder. Je zal zien dat na een aantal wasbeurten de stank verdwijnt. Dit komt omdat poeder geen vetten bevat en niet achterblijft in de wasmachine.
  2. Was eens in de maand op de hoogst mogelijkse tempratuur. Hier hoeft helemaal geen was bij te zitten. Laat de wasmachine op het langste programma draaien. Je kan er eventueel azijn bij doen of je voegt er een flinke hoeveelheid soda. (Op de plek waar je normaal je wasmiddel in doet)
  3. Veel wasmachines hebben aan de voorzijde (onderin) een mogelijkheid om restwater af te voeren. Meestal is dit beschermd door een klein deurtje. Achter dit deurtje zit een slang. Als je deze slang iets uit de machine trekt kan je het restwater weg laten lopen. 
  4. Haal het zeepbakje van de wasmachine er helemaal uit en maakt deze eens goed schoon. Je zult zien dat deze erg vettig is.