25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Lekt jouw wasmachine?

Dat is erg vervelend en dat wil je zo snel mogelijk oplossen. Het liefste zonder monteur. Maar waar begin je? Een aantal veel voorkomende oorzaken inclusief de oplossing zijn hieronder opgesomd.

Haal als eerste het stroom van de wasmachine. Stroom en water is geen veilige combinatie, dus haal zo snel mogelijk de stekker uit het stopcontact.

  • Lekkage bij het zeepbakje Als het zeepbakje vol met zeepresten zit, kan het water niet goed doorstromen. Haal het zeepbakje er dan uit en maak deze goed schoon. Om eventuele kalkresten te verwijderen gebruik je azijn.
  • Lekkage bij bodemplaat onder de wasmachine Meestal wordt dit veroorzaakt door het gebruik van teveel wasmiddel. Als het goed is, heb je het stroom al ontkoppeld. Daarna kantel je de wasmachine naar achteren. Plaats een paar boeken, of iets anders wat de wasmachine gekanteld kan houden, onder de wasmachine zodat al het water kan weglopen. Laat de machine ongeveer een dag drogen en probeer het opnieuw (niet te veel zeep gebruiken). Als het probleem nog niet is verholpen, dan is het raadzaam om toch een monteur te raadplegen.
  • Vaste afvoer is geblokkeerd Haal de afvoerslang uit de afvoerbuis. Giet wat water in de buis en controleer of het water wegloopt. Gebeurt dit niet, dan is de afvoer verstopt. Gebruik vervolgens ontstoppingsmiddelen om de verstopte afvoer schoon te maken.
  • Lekkage rondom de rubbers In een wasmachine zitten verschillende rubbers om te voorkomen dat er water lekt. Als een rubber uitdroogt of is beschadigd, kan de wasmachine gaan lekken. De rubbers zijn eenvoudig te vervangen.

Blijft je wasmachine toch nog lekken. Dan is het verstandig om een monteur in te schakelen.