25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Bij de keuze van de juiste wasmachine is het belangrijk om eerst al duidelijk te hebben of je voorkeur hebt aan een wasmachine voorlader, wasmachine bovenlader of een wasmachine en droger in één, namelijk een was-droogcombinatie. Vaak betreft de keuze van een wasmachine voorlader, wasmachine bovenlader of een was-droogcombinatie een praktische keuze.

Wasmachine voorladers | Wasmachine bovenladers | Was-droogcombinaties

Wasmachine voorladers

Bij een wasmachine voorlader kan je jouw wasgoed aan de voorzijde van de wasmachine in- en uitladen. Het bedieningspaneel en de deur zitten aan de voorzijde van de wasmachine. Hierdoor zou je de bovenkant van de voorlader ook nog als werkblad kunnen gebruiken en heb je voldoende ruimte vrij om je wasmiddel of spullen kwijt te kunnen. Een bijkomend voordeel van een voorlader is het kunnen plaatsen van een wasdroger bovenop de wasmachine, hiermee maak je op een eenvoudige manier efficiënt gebruik van je ruimte. Vaak wordt de voorlader in de badkamer of het washok geplaatst, maar deze kan je natuurlijk ook in je keukenblok plaatsen.

Hier vind je onze wasmachine voorladers, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.

Wasmachine bovenladers

Een wasmachine bovenlader is ideaal geschikt voor plaatsen waar je weinig ruimte hebt. Een bovenlader is namelijk maar tussen 40-45 cm breed en tussen 85-90 cm hoog en is daarmee de ideale oplossing voor een kleine ruimte. Bij een wasmachine bovenlader kan je jouw wasgoed aan de bovenzijde van de wasmachine in- en uitladen. Het bedieningspaneel en de deur zitten aan de bovenzijde van de wasmachine. Hierdoor heb je met een bovenlader een optimaal gebruiksgemak, je hoeft namelijk nooit meer te bukken om je kleding te wassen! Een bovenlader is dus niet alleen handig voor als je weinig ruimte hebt, maar ook als je snel last hebt van je rug en knieën. Een aandachtpunt is echter wel dat een bovenlader vaak maar een vulgewicht heeft tot 7 kg, hierdoor kun je minder wassen dan in een voorlader. Ben je thuis alleen of met z’n tweeën en draai je een paar keer per week de was, dan is dit vulgewicht natuurlijk geen probleem!

Hier vind je onze wasmachine bovenladers, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.

Was-droogcombinaties

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een was-droogcombinatie. Dit is een wasmachine en een wasdroger gecombineerd in één apparaat. Het grote voordeel hiervan is ruimtebesparing. Heb je dus geen plek voor zowel een wasmachine als een droger, dan is de was-droogcombinatie een juiste keuze. Houd er echter wel rekening mee dat niet de totale inhoud van de trommel direct kan worden gedroogd. De capaciteit benodigd om wasgoed te drogen, is namelijk groter dan bij alleen wassen omdat kledingstukken uitzetten na ontdaan te zijn van vocht. Ga hierbij uit van ongeveer de helft van het wasgoed dat goed gedroogd kan worden.

Hier vind je onze was-droogcombinaties, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.