15.951 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Afterpay


Welke wasmachine moet ik kopen?

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

Een nieuwe wasmachine koop je niet ieder jaar. Dus op het moment dat je aan vervanging toe bent, ga je aan de slag om jezelf te oriënteren. Maar waar begin je? De techniek staat niet stil en in de loop van de tijd is er het nodige veranderd. Dit geldt misschien ook wel voor je gezinssituatie. Een huishouden met kinderen vraagt om een ander type wasmachine dan wanneer je alleenstaand bent.

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe wasmachine gaat kopen. Bij EP: helpen we je graag. Dit doen we graag in onze winkel, maar uiteraard ook online.

  1. Vulgewicht van een wasmachine: Afhankelijk van het aantal personen in jouw huishouden, zoek je een wasmachine waar je zoveel mogelijk in één keer mee kan wassen. Het vulgewicht is daarom belangrijk. 
  2. Toerental van een wasmachine: Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Daarom is het van belang om te weten of je de was ophangt aan de lijn om te drogen hiervoor een droger gebruikt.
  3. Voor- of bovenlader: Afhankelijk van de ruimte waar je wasmachine komt te staan, bepaal je welk type wasmachine je nodig hebt. Bij een wasmachine met voorlader zit de deur een de voorkant en bij een wasmachine met bovenlader, juist aan de bovenzijde.
  4. Energiegebruik van een wasmachine: Logischerwijze zoek je een wasmachine met een zo laag mogelijk energieverbruik. 
  5. Geluidsniveau van een wasmachine; Een wasmachine maakt vooral tijdens het centrifugeren veel geluid. Als je de wasmachine graag 's nachts aanzet of wanneer deze in de buurt van je woonkamer staat, zoek je naar een wasmachine met een laag geluidsniveau.