25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Welke wasmachine is geschikt voor mijn huishouden?

Het vulgewicht van de wasmachine wordt vaak op basis van je gezinssamenstelling gemaakt, heb je een klein huishouden met 1 of 2 personen, een middelgroot huishouden met 3 of 5 personen of heb je een groot huishouden met 6 of meer personen? Afhankelijk van hoe groot je huishouden is kies je een wasmachine met een 7 kg, 8 kg of 9 kg vulgewicht. Het vulgewicht (ook wel: trommelinhoud) bij een nieuwe wasmachine is dus erg belangrijk. Het vulgewicht van je wasmachine kan ook van invloed zijn als jij je wasgoed opspaart, op hoeveelheid of op kleur, om hiermee maar een paar keer in de week te hoeven wassen. In dit geval zou je er ook voor kunnen kiezen om met een klein huishouden voor een grotere trommelinhoud te kiezen. Deze vragen bepalen voor jou welk vulgewicht je wasmachine nodig heeft. Hieronder vind je verschillende voorbeelden welke voor jou van toepassing kunnen zijn.

1 of 2 personen | 3 of 5 personen | 6 of meer personen

Kleine huishoudens met 1 of 2 personen

Een klein huishouden bestaat uit 1 of 2 personen, ben je single of samenwonend en draai je een paar keer per week de was, dan is een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg ideaal geschikt voor jouw huishouden. Als je ervoor kiest om je wasgoed op te sparen, op hoeveelheid of op kleur, dan adviseren wij je om voor een grotere trommelinhoud te kiezen.

Bekijk alle wasmachines voor een klein huishouden

Middelgroot huishoudens met 3 of 5 personen

Een middelgroot huishouden bestaat uit 3 of 5 personen, heb je een gezin met 1, 2 of 3 kinderen en draai je meerdere keren per week de was, dan is een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg ideaal geschikt voor jouw huishouden. Als je ervoor kiest om je wasgoed op te sparen, op hoeveelheid of op kleur, dan adviseren wij je om voor een grotere trommelinhoud te kiezen.

Bekijk alle wasmachines voor een middelgroot huishouden

Grote huishoudens met 6 of meer personen

Een groot huishouden bestaat uit 6 of meer personen heb je een gezin met 3 of meer kinderen en draai je bijna elke dag de was, dan is een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg of meer ideaal geschikt voor jouw huishouden. Als je ervoor kiest om je wasgoed op te sparen, op hoeveelheid of op kleur, dan adviseren wij je om voor een grotere trommelinhoud te kiezen.

Bekijk alle wasmachines voor een groot huishouden