25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Advies over wasmachines

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

Het toerental van wasmachines

Een wasmachine kan een toerental hebben variërend van 1200 toeren tot 1800 toeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Daarom is het van belang om te weten of je de was ophangt aan de lijn om te drogen of dat je hiervoor een droger gebruikt. Hang je jouw wasgoed op aan de lijn, dan adviseren wij een wasmachine met een hoger toerental. Het toerental geeft aan wat de centrifugesnelheid is van een wasmachine en bepaalt het droogresultaat na afloop van het wasprogramma. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was wordt en hoe korter deze aan de waslijn hoeft te hangen of in de droger geplaatst hoeft te worden.

Als u naast de wasmachine gebruik maakt van een droger, dan is het raadzaam om te kiezen voor een wasmachine met een centrifugesnelheid van tenminste 1400 toeren per minuut (tpm). Hoe droger uw wasgoed uit de wasmachine komt, hoe korter uw droger hoeft te draaien. Dit bespaart energiekosten en is voordelig voor uw portemonnee. Ook als u uw wasgoed binnen aan de waslijn droogt kunt u beter kiezen voor een wasmachine vanaf 1400 toeren. Wasgoed droogt binnen namelijk minder snel dan wanneer u deze buiten aan de waslijn laat drogen.

Wanneer u verschillende soorten stoffen wilt kunnen wassen in de wasmachine, dan dient u te kijken of deze geschikt is voor het wassen van delicate stoffen. U ziet dit in de specificaties onder 'behoedzaam voor delicate kleding'. Bij deze wasmachines kunt u handmatig de centrifugesnelheid aanpassen zodat de vezels van delicate stoffen gespaard worden. Sommige wasmachines passen de centrifugesnelheid automatisch aan bij het kiezen van een speciaal programma voor delicate kleding.

Wasmachines met 1400 toeren | Wasmachines met 1600 toeren

Wasmachines 1400 toeren

Een wasmachine met een toerental van 1400 toeren per minuut is prima te combineren als u naast een wasmachine ook in het bezit bent van een wasdroger. Hoe droger jouw wasgoed uit de wasmachine komt, hoe korter de droger hoeft te draaien. Dit bespaart energiekosten en is voordelig voor de portemonnee. Hieronder vind je enkele wasmachines met een toerental van 1400 toeren per minuut, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.

Wasmachines 1600 toeren

Een wasmachine met een toerental van 1600 toeren per minuut is prima te combineren als je naast een wasmachine ook in het bezit bent van een wasdroger of als je jouw wasgoed hierna binnen aan de waslijn droogt. Hoe droger het wasgoed uit de wasmachine komt, hoe korter deze aan de waslijn hoeft te hangen of in de droger geplaatst hoeft te worden. Hieronder vind je enkele wasmachines met een toerental van 1600 toeren per minuut, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.