Let op! Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een product af te halen in de winkel. Koop lokaal via EP.nl en jouw EP:Ondernemer bezorgt het aan huis

13.536 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Onze winkels bezorgen nog steeds en zijn telefonisch bereikbaar voor advies of vragen

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over wasmachines

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

Verschillende soorten motors in een wasmachine

In een wasmachine kunnen twee type motors zitten. De meeste wasmachines hebben een motor met een koolborstel. Steeds vaker zie je ook wasmachines zonder een koolborstel, een zogeheten koolborstelloze wasmachine.

Wat doet een koolborstel in een wasmachine?

De wasmachine koolborstel brengt de elektriciteit over naar de anker van de motor. Zodra het anker gaat draaien, gaat ook de trommel draaien. Doordat de koolborstel vaak in aanraking komt met de motoranker kunnen ze slijten en uiteindelijk stopt de wasmachine met draaien. Dit is dan ook één van de meest voorkomende oorzaken van een defecte wasmachine.

Alle voordelen van een koolborstelloze wasmachine uitgelegd

  • Minder onderhoud: De meeste defecten ontstaan doordat de koolborstel is versleten. Koolborstelloze wasmachines hebben hier geen last van en bespaart je uiteindelijk geld op onderhoud.
  • Minder lawaai: Doordat er geen wrijving is tussen de koolborstel en het anker van de motor, maakt je wasmachine minder lawaai. 
  • Lager energieverbruik: Koolborstelloze wasmachines verbruiken ongeveer 20% minder stroom.