25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Advies over wasmachines

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

Het vulgewicht van wasmachines

De juiste keuze van het vulgewicht (ook wel: trommelinhoud) bij een nieuwe wasmachine is erg belangrijk. De keuze wordt vaak op basis van de gezinssamenstelling gemaakt of hoe vaak je per week wast. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed je in de wasmachine kunt plaatsen. Een grotere trommelinhoud biedt voordelen die jouw wasbeurt een stuk gemakkelijker kunnen maken. Hierbij geldt ook: hoe groter de trommelinhoud van een wasmachine, hoe droger deze uit de trommel komt. Door de grotere inhoud heeft jouw kleding meer ruimte om te bewegen en wordt deze schoner en droger gewassen. Ook achtergebleven vuil wordt zo beter weggespoeld en bovendien komt het wasgoed zo minder gekreukt uit de trommel. Bovendien hoef je met een groter vulgewicht minder vaak te wassen, hierdoor bespaart u ook nog eens tijd, energie en water.

7 kg wasgoed | 8 kg wasgoed | 9 kg wasgoed | 10 kg wasgoed

Vulgewicht van 7 kg

Een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van één tot twee personen. Een vulgewicht van 7 kg is relatief klein ten opzichte van de 8 kg en 9 kg trommel, maar voldoende voor singles en samenwonenden. Hieronder vind je enkele wasmachines met een 7 kg vulgewicht, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.

Vulgewicht van 8 kg

Een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van drie tot vijf personen. Houdt hierbij wel rekening met jouw gezinssituatie, als je vaak per week wast, in verband met sporters in jouw gezin, is het wellicht toch raadzaam om voor een grotere trommelinhoud te kiezen. Hieronder vind je enkele wasmachines met een 8 kg vulgewicht, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden.

Vulgewicht van 9 kg

Een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin groter dan vijf personen. Hoe groter het vulgewicht van een wasmachine hoe gemakkelijker jouw wasbeurten zullen verlopen, je kunt hierbij natuurlijk meer wasgoed per wasbeurt in de trommel plaatsen, maar je bespaart ook nog eens op tijd, energie en water doordat je minder vaak hoeft te wassen dan met een wasmachine met een kleinere trommelinhoud. Hieronder vind je enkele wasmachines met een 9 kg vulgewicht, maar je kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden: