25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De juiste wasdroger kiezen

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste wasdroger.

De juiste wasdroger kiezen

De juiste keuze van het soort droger is erg belangrijk. Wat je moet weten is dat er drie soorten drogers zijn: afvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers. Heb je een afvoermogelijkheid naar buiten toe? Kies dan een afvoerdroger die de warmte met behulp van een slang of dakdoorvoerrooster naar buiten afvoert. Wil je extra besparen en droog je 1-2 keer in de week? Dan is het al voordelig om te kiezen voor de warmtepompdroger. Dit type droger is in de regel duurder in aanschaf, maar het meest energiezuinig en verdient de aanschafprijs dubbel en dwars terug.

Warmtepompdroger | Condensdroger | Afvoerdroger

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige wasdroger, in vergelijking met een condensdroger en een afvoerdroger. Met de meest energiezuinige A+++ warmtepompdrogers kun je tot wel €75,- aan energiekosten en daarmee tot wel 300 kWh/jaar besparen! Een warmtepompdroger is energiezuiniger doordat de warme lucht die de trommel ingeblazen wordt, hergebruikt wordt door de ingebouwde warmtepomp. Ook is het mogelijk om de warmtepompdroger, door de lagere energieafname, op dezelfde groep aan te sluiten als de wasmachine. De aanschafprijs van een warmtepompdroger is hoger dan een afvoerdroger of condensdroger, maar het verschil verdien je dan weer terug door de lagere energiekosten. Een warmtepompdroger is hierdoor beter voor het milieu en ook nog eens beter voor je energierekening. Hoe vaker je de wasdroger gebruikt, hoe rendabeler het is om te kiezen voor een warmtepompdroger.

Voordelen warmtepompdroger
+ Een warmtepompdroger is energiezuinig
+ Een warmtepompdroger is goed voor het milieu
+ Een warmtepompdroger is goed voor je wasgoed
+ Afvoer van het condenswater via condensbak of waterafvoerpijp

Nadelen warmtepompdroger
- Een warmtepompdroger is duurder in aanschaf
- Je wasgoed is minder snel droog door de lagere temperatuur

Wat is een condensdroger?

Bij een condensdroger wordt het vocht in de lucht gecondenseerd, waarna de vochtige lucht opgevangen wordt in een condensbak die regelmatig geleegd dient te worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om het condenswater via de waterafvoerpijp af te voeren naar het riool, waar ook de wasmachine op aangesloten kan zijn. Een condensdroger is goedkoop in aanschaf, maar niet in het gebruik van de wasdroger. Het voordeel van de condensdroger is dat je de wasdroger op elke gewenste plek kunt plaatsten doordat je namelijk geen luchtafvoer naar buiten nodig heeft.

Voordelen condensdroger
+ Een condensdroger is goedkoop in aanschaf
+ Je wasgoed is sneller droog met een condensdroger
+ Afvoer van het condenswater via condensbak of waterafvoerpijp

Nadelen condensdroger
-
Een condensdroger is niet energiezuinig
- Een condensdroger is minder goed voor het milieu
- Een condensdroger is minder goed voor je wasgoed

Wat is een afvoerdroger?

Een luchtafvoerdroger is een wasdroger waarbij de warme en vochtige lucht met een dikke flexibele afvoerslang naar buiten wordt afgevoerd. Voor het type afvoerdroger is dus een opening naar buiten nodig om de vochtige lucht af te voeren. De afvoerslang naar buiten laten hangen, zoals je wellicht wel eens bij anderen hebt gezien, is niet zoals het hoort. Er zijn speciale roosters nodig waarmee het afvoeren van de warme en vochtige lucht op de juiste manier geïnstalleerd kan worden. Een afvoerdroger is goedkoop in aanschaf en in de regel energiezuiniger dan condensdrogers. Een afvoerdroger werkt op een hoge temperatuur en maakt je wasgoed hierdoor snel droog, maar daarentegen is een luchtafvoerdroger minder goed voor je wasgoed.

Voordelen afvoerdroger
+ Een afvoerdroger is goedkoop in aanschaf
+ Je wasgoed is sneller droog met een afvoerdroger
+ Afvoer van het condenswater via condensbak of waterafvoerpijp

Nadelen afvoerdroger
-
Je hebt een opening naar buiten nodig om de vochtige lucht af te voeren
- Een afvoerdroger is minder goed voor het milieu
- Een afvoerdroger is minder goed voor je wasgoed