Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over wasdrogers

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasdroger.

Het type wasdroger

De juiste keuze van het soort droger is erg belangrijk. Wat u moet weten is dat er drie soorten drogers zijn: afvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers. Heeft u een afvoermogelijkheid naar buiten toe? Kies dan een afvoerdroger die de warmte met behulp van een slang of dakdoorvoerrooster naar buiten afvoert. Wilt u extra besparen en droogt u 1-2 keer in de week? Dan is het al voordelig om te kiezen voor de warmtepompdroger. Dit type droger is in de regel duurder in aanschaf, maar het meest energiezuinig en verdient de aanschafprijs dubbel en dwars terug.

Warmtepompdrogers | Condensdrogers | Afvoerdrogers

Warmtepompdrogers

De warmtepompdroger is de meest energiezuinige droger. Sommige modellen warmtepompdrogers zijn tot wel 60% zuiniger dan energieklasse A. Een warmtepompdroger is energiezuiniger doordat de warme lucht die de trommel ingeblazen wordt, hergebruikt wordt door de ingebouwde warmtepomp. Ook is het mogelijk om de warmtepompdroger, door de lagere energieafname, op dezelfde groep aan te sluiten als de wasmachine. De aanschafprijs van een warmtepompdroger is hoger dan een afvoerdroger of condensdroger, maar het verschil verdient u terug door de lagere energiekosten. U spaart hiermee tevens het milieu. Hoe vaker u de droger gebruikt, hoe rendabeler het is om te kiezen voor een warmtepompdroger. Hier vindt u onze warmtepompdrogers, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasdrogers vinden.

Condensdrogers

Bij een condensdroger wordt de vochtige lucht opgevangen in een condensbak die regelmatig geleegd dient te worden. Het is ook mogelijk om het condenswater via de waterafvoerpijp af te voeren, waar ook de wasmachine op aangesloten kan zijn. Het voordeel van de condensdroger is dat u hem op elke gewenste plek kunt plaatsten doordat u geen afvoer naar buiten nodig heeft. Hier vindt u onze condensdrogers, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasdrogers vinden.

Afvoerdrogers

Voor het type afvoerdroger is een opening naar buiten nodig om de vochtige lucht af te voeren. De slang naar buiten laten hangen, zoals u wellicht wel eens heeft gezien, is niet zoals het hoort. Er zijn speciale roosters nodig waarmee de droger op de juiste manier geïnstalleerd kan worden. Luchtafvoerdrogers zijn in de regel energiezuiniger dan condensdrogers. Hier vindt u onze afvoerdrogers, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasdrogers vinden.