15.099 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Onze winkels zijn open op afspraak en staan voor je klaar

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Vulgewicht

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste wasdroger.

Welk vulgewicht heb ik nodig?

De juiste keuze van het vulgewicht (ook wel: trommelinhoud) bij een nieuwe wasdroger is erg belangrijk. De keuze wordt vaak op basis van de gezinssamenstelling gemaakt of hoe vaak je per week wast. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed je in de wasdroger kunt plaatsen. Een grotere trommelinhoud biedt voordelen die jouw droogbeurten een stuk gemakkelijker kunnen maken. Hierbij geldt ook: hoe groter de trommelinhoud van een wasdroger, hoe droger deze uit de trommel komt. Met een groter vulgewicht van de trommel heeft de wasdroger namelijk meer ruimte om de lucht door te laten in de trommel, hierdoor droogt jouw kleding beter en bovendien komt het wasgoed zo minder gekreukt uit de trommel. Kies altijd een wasdroger die een minimaal gelijk, of een groter vulgewicht heeft dan jouw wasmachine. Hiermee voorkom je dat je jouw wasgoed in 2 delen moet drogen.

7 kg wasgoed | 8 kg wasgoed | 9 kg wasgoed

Vulgewicht van 7 kg

Een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van één tot twee personen. De grootte van je huishouden of hoe vaak je per week droogt bepaalt uiteindelijk het vulgewicht van de wasdroger. Een vulgewicht van 7 kg is relatief klein ten opzichte van de 8 kg en 9 kg trommel, maar voldoende voor singles en samenwonenden. Let er wel op dat dat als je een wasmachine hebt met een groter vulgewicht je in dit geval jouw wasgoed in 2 delen moet drogen. Hoe groter het vulgewicht van een wasdroger hoe gemakkelijker je droogbeurten zullen verlopen, je kan hierbij natuurlijk meer wasgoed per droogbeurt in de trommel plaatsen, maar je bespaart ook nog eens op tijd en energie doordat je minder vaak hoeft te drogen dan met een wasdroger met een kleinere trommelinhoud.

Vulgewicht van 8 kg

Een wasdroger met een vulgewicht van 8 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van drie tot vijf personen. De grootte van je huishouden of hoe vaak je per week droogt bepaalt uiteindelijk het vulgewicht van de wasdroger. Een vulgewicht van 8 kg is vaak voldoende voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Let er wel op dat dat als je een wasmachine hebt met een groter vulgewicht je in dit geval jouw wasgoed in 2 delen moet drogen. Hoe groter het vulgewicht van een wasdroger hoe gemakkelijker je droogbeurten zullen verlopen, je kan hierbij natuurlijk meer wasgoed per droogbeurt in de trommel plaatsen, maar je bespaart ook nog eens op tijd en energie doordat je minder vaak hoeft te drogen dan met een wasdroger met een kleinere trommelinhoud.

Vulgewicht van 9 kg

Een wasdroger met een vulgewicht van 9 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin groter dan vijf personen. De grootte van je huishouden of hoe vaak je per week droogt bepaalt uiteindelijk het vulgewicht van de wasdroger. Een vulgewicht van 9 kg is vaak voldoende voor een gezin met 3 of meer kinderen. Let er wel op dat dat als je een wasmachine hebt met een groter vulgewicht je in dit geval jouw wasgoed in 2 delen moet drogen. Hoe groter het vulgewicht van een wasdroger hoe gemakkelijker je droogbeurten zullen verlopen, je kan hierbij natuurlijk meer wasgoed per droogbeurt in de trommel plaatsen, maar je bespaart ook nog eens op tijd en energie doordat je minder vaak hoeft te drogen dan met een wasdroger met een kleinere trommelinhoud.

 

Meest populaire wasdrogers

Onze meest populaire wasdrogers.