23.296 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Waterverbruik

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste vaatwasser.

Advies over het waterverbruik

Het is voor het milieu en je portemonnee altijd aan te raden om te kiezen voor een zuinige vaatwasser. Het waterverbruik verschilt per vaatwasser. Hoe zuinig een vaatwasser is, kun je eenvoudig zien aan het energielabel. Op het energielabel staat het waterverbruik van de vaatwasser vermeld, waarbij een vaatwasser met een verbruik van 2500 liter per jaar meest zuinig is. Het is altijd aan te raden om het waterverbruik van verschillende vaatwassers mee te nemen in je overweging. Heb je nog een oude vaatwasser? Indien je een nieuwe, zuinige vaatwasser aanschaft scheelt dit behoorlijk in het verbruik, en daarmee ook in de kosten. Bovendien is een zuinige vaatwasser beter voor het milieu.

Watergebruik besparen

Het komt vast weleens voor dat jij in je eentje een maaltijd hebt genuttigd en dat je van deze vaat af wilt? Veel afwasautomaten hebben de optie 'halve belading'. Deze functie zorgt voor vermindering van het waterverbruik en stroomverbruik. Om nog meer energie en geld te besparen, kan je dus kijken naar het waterverbruik van een afwasautomaat.

Het waterverbruik per jaar

Het waterverbruik van een vaatwasser is gebaseerd op de resultaten van standaardtests gedurende 24 uur. Het feitelijke waterverbruik is afhankelijk van de manier waarop het apparaat wordt gebruikt en de plaats waar het zich bevindt. Een vaatwasser welke een heel laag waterverbruik heeft verbruikt tot 2500 liter per jaar aan water, een vaatwasser welke een laag waterverbruik heeft verbruikt tussen de 2500 en 2750 liter per jaar aan water, een vaatwasser welke een gemiddeld waterverbruik heeft verbruikt tussen de 2750 en 3000 liter per jaar aan water, een vaatwasser welke een hoog waterverbruik heeft verbruikt tussen de 3000 en 3250 liter per jaar aan water en een vaatwasser welke een heel hoog waterverbruik heeft verbruikt 3250 liter per jaar of meer aan water.