25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Wat is OLED TV?

OLED is een techniek die nu al enkele jaren wordt gebruikt in kleine apparaten zoals mobiele telefoons en camera’s. De reden dat OLED tot nu toe alleen bij kleine schermen werd gebruikt zijn de hoge productiekosten welke de techniek met zich meebrengt. In 2015 begint het materiaal nu toch ook echt in grote schermen op te komen, en de resultaten zijn spectaculair. 

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode.  Het scherm van een OLED-TV bestaat uit organische materialen die licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. Iedere pixel bestaat uit 3 subpixels van de kleuren rood, groen en blauw. In tegenstelling tot LED TV’s geven bij OLED TV’s de subpixels zelf licht. Daardoor is achtergrondverlichting met leds niet meer nodig. Dit levert een aantal zeer grote voordelen op: Het scherm is nóg veel dunner dan van een LED TV en de beeldkwaliteit is superieur.

Voordelen van OLED TV

Doordat de OLED TV’s geen achtergrondverlichting nodig hebben zijn ze zijn zuiniger, hebben een grotere kijkhoek en een zeer groot contrast. In lichte en donkere delen van het beeld zie je nog veel details. Daarnaast kunnen de schermen nog dunner worden.

oled tv

Realistische kleurweergave en zeer hoog contrast

De verfijnde 4 color pixeltechniek van het beeldscherm zorgt voor haarfijne beelden die de scherpte van een LED TV ver achter zich laat. Deze techniek voegt bij elke pixel aan de al bestaande RGB kleuren (rood, groen, blauw) een vierde witte pixel toe, waardoor het kleurenpalet nog uitgebreider wordt. Pixels worden niet meer verlicht door dezelfde lichtbron, maar zorgen voor hun eigen licht. Daarbij kan elke pixel echt uitgeschakeld worden. Deze combinatie levert een ongekend hoog contrast op, met veel diepere zwartwaarden en nagenoeg perfecte kleuren. Verder is het scherm van een OLED TV zo gemaakt dat het beeld vanuit iedere positie goed te zien is. De kwaliteit blijft onveranderd, ongeacht de kijkhoek.

contrast oled tv's

Supersnelle actiescènes

Omdat de pixels individueel kunnen reageren is de reactiesnelheid van een OLED TV meer dan honderd keer sneller dan bij een LED TV. Bewegingen op het beeld lopen hierdoor een stuk soepeler en natuurlijker, en dit komt de kijkbeleving duidelijk ten goede. Anders gezegd: actie- en sportscènes met snelle bewegingen zien er nu nóg scherper en vloeiender uit.

De vijf grote voordelen van OLED:

  • Perfect contrast
  • Perfecte kijkhoek van 180 graden
  • Supersnelle actiescènes met volledig scherpe weergave
  • Ultradun
  • Energiezuinig

LG OLED TV

LG was de eerste aanbieder van OLED TV's in Nederland, en heeft ook dit jaar weer een uitgebreid assortiment OLED TV's op de markt gebracht. Het Koreaanse bedrijf blijft de komende jaren flink investeren in OLED, en haar lijn met OLED televisies zal zich ongetwijfeld blijven uitbreiden. Momenteel zijn er al OLED TV's verkrijgbaar met zowel een recht of gebogen scherm en met de keuze tussen een Full HD of 4K Ultra HD resolutie (3840 x 2160 pixels). Een OLED TV met Ultra HD resolutie is op het gebied van beeldkwaliteit op dit moment het allerbeste wat er verkrijgbaar is.

Bekijk alle OLED TV's op EP.nl

lg oled tv

Philips OLED TV

Philips is de eerste leverancier die een OLED TV heeft uigebracht met Ambilight technologie. Hierdoor geniet u niet alleen van prachtige, heldere kleuren en ongelooflijke beeldkwaliteit, maar ook van prachtig omgevingslicht. De kleuren van Ambilight op uw muur zorgen voor een perfecte sfeer en een nog groter beeldscherm dan uw OLED TV eigenlijk is. Bovendien heeft u met Philips Ambilight de keuze uit diverse Ambilight modi, waardoor u nog meer sfeer creëert tijdens een film of serie. 

> Bekijk hier alle Philips OLED TV's

philips oled tv

Sony OLED TV

Ook het merk Sony heeft sinds kort OLED TV's op de markt gebracht. De OLED TV's van Sony onderscheiden zich momenteel met de Acoustic Surface-geluidstechnologie. De Sony BRAVIA OLED A1-serie is de eerst TV die geluid uitzendt vanuit het beeldscherm zelf! Dankzij het ontwerp resoneert het hele scherm met geluid dat rechtstreeks uit het scherm zelf afkomstig is. Op deze manier ontstaat de perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid, zelfs aan de zijkanten. Dit alles wordt ondersteund door de 4K HDR Processor X1 Extreme, die ervoor zorgt dat de meest ultieme prestaties kunnen worden gehaald. 

> Bekijk hier alle Sony OLED TV's

sony oled tv

Panasonic OLED TV

Ook Panasonic is een nieuwe weg in geslagen en heeft diverse OLED TV's op de markt gebracht. Met dank aan de uiterst hoge beeldkwaliteit en de input van een keurenspecialist van Hollywood heeft Panasonic nieuwe OLED TV's ontwikkeld. Deze nieuwe modellen zijn ontworpen met de geavanceerde Studio Colour HCX2 processor. Het grote voordeel van deze processor is dat deze beschikt over professionele kleurbeheertechnologie. Combineer deze processor met een OLED beeldscherm van hoge kwaliteit en u geniet van haarscherpe beelden, zelfs van de kleinste details. Ook dit is mede mogelijk gemaakt door de input van een Hollywood kleurspecialist. Daarbij komt nog dat de voet zelf aan te passen, waardoor deze modellen in ieder interieur passen.

> Bekijk hier alle Panasonic OLED TV's

panasonic oled tv