25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Dankzij digitale TV zijn er meer zenders beschikbaar en is de beeldkwaliteit flink verbeterd. Digitale televisie wordt meestal bekeken via de kabel (DVB-C), waarbij Ziggo in Nederland verreweg de grootste aanbieder is. Andere kleine aanbieders zijn Caiway, Delta en Kabelnoord. Alle recente televisies beschikken over een ingebouwde digitale tuner om digitale televisie via de kabel te ontvangen. Naast de kabel kan digitale TV worden ontvangen via de ether (KPN Digitenne) of via de satelliet (CanalDigitaal).

Er zijn twee manieren om digitale TV via de kabel te kijken op uw televisie: Via een digitale Decoder of via een CI+ module. Voor beide manieren heeft u een smartcard nodig van uw provider.

Digitale TV via een digitale decoder

Een digitale decoder is een apart kastje welke via een HDMI-kabel op de televisie wordt aangesloten. De smartcard wordt direct in de digitale decoder gestoken. Het grote voordeel van een digitale decoder is dat het vaak beschikt over een ingebouwde harde schijf waarmee u programma's op kunt nemen. Het nadeel is dat er een extra kastje nodig is en dat u het kastje moet bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening (mits u geen universele afstandsbediening heeft).

Humax digitale decoder

Digitale TV via CI+ module

Een CI+ module is een kleine houder waar uw smartcard in wordt gestoken. De module met smartcard wordt dan in het CI+ slot aan de achterkant van de TV gestoken. De meeste nieuwe televisies beschikken over een CI+ slot. Het grote voordeel is dat u geen extra kastje en geen extra afstandsbediening nodig heeft. Het nadeel is dat u geen programma's op kunt nemen. In sommige gevallen krijgt u een CI+ module bij het abonnement van uw provider. De CI+ module is ook los verkrijgbaar.

CI+ module