25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Wat is Smart Home?

Een Smart Home is een woning waarin diverse apparaten via WiFi of Bluetooth met elkaar zijn verbonden. Hierdoor geniet u als bewoner van meer comfort, veiligheid, energiebesparing en gemak, of u nu thuis of onderweg bent. Denk bij de verschillende slimme apparaten aan huishoudelijke apparaten, slimme verlichting, beveiligingscamera's of en slimme thermostaten. Deze apparaten zijn in iedere ruimte eenvoudig via een app op uw smartphone of tablet te bedienen. Zo kunt u instellen dat u thuis komt in een verwarmd huis, ontvang camerabeelden op uw smartphone of stel een tijdschema in voor uw slimme verlichting.

Leuk zo'n Smart Home, maar hoe werkt het?

Een Smart Home begint met een sterk, snel en stabiel thuisnetwerk. Bijna alle slimme apparaten staan in verbinding met uw draadloze netwerk, wat betekent dat de router het hart van uw Smart Home is. Gezien bijna alle apparaten via uw smartphone of tablet kunnen worden bediend, zijn ook deze apparaten belangrijk. 

Smart Home EP.nl

Zo beschikt uw smartphone over een GPS functie, welke direct met uw Smart Home systeem kan communiceren zodra u onderweg naar huis bent. Zodra het systeem deze informatie ontvangt, slaat automatisch de verwarming aan, zodat u altijd thuis in een heerlijk verwarmd huis. 

Daarnaast is het protocol erg belangrijk, een protocol zorgt er namelijk voor dat de apparaten in dezelfde 'taal' met elkaar kunnen communiceren. Meer weten over welke verschillende protocollen er zijn? Lees dan snel meer.

Wat heeft u nodig om uw huis 'Smart' te maken?

Er zijn een aantal mogelijkheden om van uw huis een Smart Home te maken. Zo kunt u ervoor kiezen om slimme apparaten los te kopen en zelf te zorgen dat alles met elkaar communiceert. Hierbij is het wel belangrijk dat alle apparaten volgens dezelfde protocol met elkaar communiceren. Daarnaast heeft u de keuze om te starten met een basissysteem of Starter Kit. Dit is een pakket met een basisstation, aangevuld met diverse slimme apparaten. Het voordeel hiervan is dat alle apparaten automatisch met elkaar kunnen communiceren. Bekijk hier alle Basissystemen

Voordelen Smart Home

Een Slimme Woning heeft diverse voordelen voor u:

  • Gemak - Een Smart Home maakt uw leven gemakkelijker, stel bijvoorbeeld eenvoudig tijdschema's voor uw slimme verlichting in of bedien uw luxaflex via de app op uw smartphone.
  • Besparen - Een Slimme Woning zorgt voor meer inzicht in bijvoorbeeld uw energieverbruik, waardoor u uiteindelijk energie, tijd en geld kunt besparen.
  • Veiligheid - Ontvang op afstand camerabeelden bij en houd uw woning in gaten.

De categorie Smart Home is onder te verdelen in de volgende categorieën:

Smart Media

Onder Smart Media verstaan we alle slimme multimedia apparaten voor in huis. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de Smart TV's, maar ook Smart Audio oplossingen van o.a. HEOS of Sonos. 

Lees meer over Smart Media

Smart Appliances

Naast de smartphone, TV of tablet worden ook steeds meer huishoudelijke apparaten steeds vaker 'Smart' gemaakt. Bijvoorbeeld een wasmachine die u een bericht stuurt zodra de was klaar is of een koelkast die u waarschuwt als voedsel dreigt te bederven.

Lees meer over Smart Appliances

Smart Comfort

Met Smart Comfort doelen we op alle apparaten die u het dagelijks leven makkelijker maken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Slimme verlichting of Slimme thermostaten. 

Lees meer over Smart Comfort

Smart Beveiliging

Het woord zegt het eigenlijk al, onder de categorie Smart Beveiliging vindt u alle Slimme beveiligingsapparaten, zoals een slimme camera, waarbij u de beelden live via de app kunt bekijken. Of een slimme rookmelder, die u waarschuwt zodra er rookontwikkeling wordt geconstateerd. 

Lees meer over Smart Beveiliging

Smart Connect

Uw Smart Home oplossing valt of staat met een stabiele draadloze internetverbinding. Zorg er dus altijd voor dat uw thuisnetwerk voldoende snelheid en stabiel genoeg is, zodat alle apparaten zonder problemen met elkaar kunnen communiceren.

Lees meer over Smart Connect

Bekijk hieronder alle Smart Home oplossingen: