25.535 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

AEG droger problemen en storingen oplossen

Het kan voorkomen dat u een probleem heeft met uw AEG warmtepompdroger, condensdroger of afvoerdroger. Deze problemen verschillen van het sluiten van de deur, storingen en foutmeldingen, het geluid, de geur of beschadigingen. Desbetreffende onderwerpen vindt u op deze servicepagina en onderstaand vind u algemene mogelijke oorzaken met de daarbij behorende oplossingen. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of wenst u aanvullende ondersteuningen, dan kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde EP:Winkel

De droger werkt niet

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de droger niet is aangesloten op het netstroom. De hierbij behorende oplossingen is dat u de stekker in het stopcontact moet doen of de zekering in de meterkast dient te controleren.
 2. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de deur van de droger open staat. De hierbij behorende oplossing is het sluiten van de deur.
 3. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de toets Aan/Uit niet is ingedrukt, dat de toets Start/Pauze niet is ingedrukt of dat de droger in stand-by-modus staat. De hierbij behorende oplossing is het indrukken van de toets Aan/Uit of Start/Pauze. Ook als de droger in stand-by-modus staat dient u de toets Aan/Uit in te drukken.

Onbevredigende droogresultaten

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het onjuiste droogprogramma is geselecteerd. De hierbij behorende oplossing is dat u het juiste droogprogramma dient te selecteren. Volg hiervoor de programmabeschrijving in de handleiding van uw AEG droger en raadpleeg het hoofdstuk PROGRAMMA’S.
 2. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de filter verstopt is. De hierbij behorende oplossing is dat u de filter dient schoon te maken. Gebruik hierbij geen waterstralen of stoom en reinig de droger met een vochtige zachte doek en reinig de droger altijd voorzichtig om beschadigingen aan het koelsysteem te voorkomen. Volg hiervoor de stappen in de handleiding van uw AEG droger en raadpleeg het hoofdstuk ONDERHOUD EN REINIGING.
 3. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de optie ‘Droogtegraad’ was ingesteld op ‘strijkdroog’. De hierbij behorende oplossing is dat u de optie ‘Droogtegraad’ dient te wijzigingen naar een hogere stand.
 4. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de lading te groot is voor het vulgewicht van de droger. De hierbij behorende oplossing is dat u het maximum vulgewicht niet dient te overschrijden.
 5. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de luchtcirculatiesleuven verstopt zijn. De hierbij behorende oplossing is dat u de luchtcirculatiesleuven onderop de droger dient te reinigen.
 6. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat er vuil op de vochtsensor in de trommel zit. De hierbij behorende oplossing is dat u de voorkant van de trommel dient te reinigen.
 7. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het droogniveau niet op het gewenste niveau is ingesteld. De hierbij behorende oplossing is dat u het droogniveau dient aan te passen. Volg hiervoor de stappen in de handleiding van uw AEG droger en raadpleeg het hoofdstuk AANWIJZINGEN EN TIPS.
 8. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de condensor is verstopt. De hierbij behorende oplossing is dat u de condensor dient de reinigen. Volg hiervoor de stappen in de handleiding van uw AEG droger en raadpleeg het hoofdstuk ONDERHOUD EN REINIGING.

De deur gaat niet dicht

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de filter niet op zijn plek is vergrendeld. De hierbij behorende oplossing is dat u de filter in de juiste stand dient te zetten.
 2. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat uw wasgoed tussen de deur en pakking vastzit. De hierbij behorende oplossing is dat u vastzittende voorwerpen dient te verwijderen.

Het is niet mogelijk het programma of de optie te wijzigen

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat er na de start van de cyclus het niet meer mogelijk is om het programma of de optie te wijzigen. De hierbij behorende oplossing is dat u de droger uit en in dient te schakelen. Hierna kunt u het programma of de optie naar uw wens wijzigen.

Het is niet mogelijk om een optie te selecteren. Er klinkt een geluidssignaal.

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de geselecteerde optie niet beschikbaar is in combinatie met het geselecteerde droogprogramma. De hierbij behorende oplossing is dat u de droger uit en in dient te schakelen. Hierna kunt u het programma of de optie naar uw wens wijzigen.

Er is geen trommelverlichting

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de trommelverlichting defect is. De hierbij behorende oplossing is dat de trommelverlichting vervangen dient te worden. Hierbij verzoeken wij u om contact op te nemen uw dichtstbijzijnde EP:Winkel.

Onverwachte tijdsduur verschijnt op het display

 1. De droogtijd van uw droger is berekend op basis van de grootte en de vochtigheid van uw lading. De berekening van de droogtijd gaat automatisch en uw droger werkt hierbij correct.

Er is een programma inactief

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het waterreservoir vol zit. De hierbij behorende oplossing is dat u het waterreservoir dient te legen. Druk hierna weer op de toets Start/Pauze. Volg hiervoor de stappen in de handleiding van uw AEG droger en raadpleeg het hoofdstuk ONDERHOUD EN REINIGING.

De droogcyclus is te kort

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de grootte van de lading te klein is. De hierbij behorende oplossing is dat de tijdwaarde in verhouding moet staan tot de grootte van de lading. Indien u een kleine hoeveelheid wasgoed wenst te drogen, dan dient u een korte droogtijd te selecteren.
 2. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het wasgoed te droog is. De hierbij behorende oplossing is dat u een ander, en hiermee geschikter, tijdprogramma dient te selecteren of een hogere droogtegraad (bijvoorbeeld extra droog).

De droogcyclus is te lang

 1. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de filter is verstopt. De hierbij behorende oplossing is dat u de filter dient schoon te maken.
 2. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de lading te groot is. De hierbij behorende oplossing is dat u de maximumlading dient te overschrijden.
 3. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het wasgoed niet voldoende is gecentrifugeerd. De hierbij behorende oplossing is dat u het wasgoed in de wasmachine goed dient te centrifugeren.
 4. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de temperatuur in de kamer te hoog of te laag is. Dit betreft in dit geval geen fout van de droger. De hierbij behorende oplossing is dat de kamertemperatuur hoger is dan +5°C en lager is dan +35°C. Indien u wilt genieten van de meest optimale droogresultaten, dan dient de kamertemperatuur tussen 19°-24°C te zijn.