23.280 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

AEG droger storing C2 (of twee pieptonen)

Geeft uw AEG warmtepompdroger, condensdroger of afvoerdroger de storing/foutmelding C2 (of twee pieptonen)? De foutmelding C2 (of twee pieptonen) betekent dat er een probleem is met de afvoer, een pomp of de software. Indien het probleem te maken heeft met de externe afvoer, dan kunt u dit probleem het beste oplossen door de externe afvoer te controleren of deze op de juiste wijze is aangesloten op een afvoerpijp.

  • Sluit hierbij een externe afvoerslang aan op uw AEG condensdroger om het water direct naar de afvoer weg te pompen. Aan de achterkant van uw condensdroger bevinden zich aan de bovenkant een rode of een groene slang, deze moet worden verwijderd en verlengd met behulp van een andere slang. Hierdoor stroomt het water niet langer naar het waterreservoir, maar rechtstreeks naar de afvoer.
  • Heeft u al reeds een externe afvoerslang aangesloten op uw AEG condensdroger? Dan dient u de slang te controleren of deze niet is verdraaid, verstopt of dat er zich geen lussen in bevinden. Om verdraaiing te voorkomen kunt u de slang eventueel nog dusdanig inkorten dat de slang vrij in de afvoer hangt. Heeft u dit niet gedaan of doet u dit niet? Dan kan dit de foutmelding C2 (of twee pieptonen) of lekkage veroorzaken.

Wanneer bovengenoemde voorbeelden niet voor u van toepassing zijn, dan kunt u de droger proberen opnieuw in te stellen. Haal hierbij de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek hierna de stekker weer in het stopcontact. Uiteraard kunt u hetzelfde resultaat bereiken door de veiligheidsschakelaar te gebruiken. Op het moment dat u de stekker van de droger in het stopcontact hebt gedaan, dan schakelt u de droger in en selecteert u een droogprogramma. Als er wederom een foutmelding op het display verschijnt verzoeken wij u om contact op te nemen uw dichtstbijzijnde EP:Winkel.

U wilt vanzelfsprekend zo lang mogelijk genieten van uw aankoop. Helaas zijn onverwachte defecten nooit uitgesloten. Onze specialisten zijn gecertificeerd met jarenlange kennis en ervaring en repareren graag uw defecte apparaten of ondersteunen u met al uw vragen over uw AEG droger. Uiteraard repareren onze EP:Ondernemers ook uw AEG warmtepompdroger, condensdroger of afvoerdroger als u deze niet bij EP: heeft gekocht.