25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Een mobiele airco is vaak licht van gewicht, waardoor de airco eenvoudig in iedere ruimte te plaatsen is. Met een mobiele kunt u zeer eenvoudig zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte regelen. Tevens zijn deze airco's licht van gewicht. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de airco overdag in de woonkamer te plaatsen en 's avonds naar de slaapkamer te verplaatsen. Op deze manier zorgt u voor een meer aangenaam klimaat tijdens warme zomerdagen. 

Let op: een mobiele airco maakt gebruik van een afvoerslang. Let er dus op dat er een raam of deur naar buiten in de buurt is, zodat de warmte kan worden afgevoerd.

Gebruik van een mobiele airco

Bij het gebruiken van een mobiele airco raden wij u aan om de airco al aan te zetten voordat de grote hitte toeslaat. Dit heeft te maken met het feit dat de airco makkelijker temperatuur stabiel kan houden en moeite kan hebben om de temperatuur ineens drastisch te verlagen. Bovendien werkt op deze manier de airco een stuk energiezuiniger. 

> Bekijk aanbod mobiele airco's

mobiele airco in huis

Oppervlak en vermogen

Een mobiele airco is geschikt om slechts één ruimte tegelijk te koelen. Voordat u een airco gaat aanschaffen, zult u eerst moeten kijken hoe groot de ruimte is die u wilt koelen. Het koelvermogen van een airco wordt gemeten in BTU of in watt. Houd er rekening mee dat u ongeveer 136 BTU of 40 watt per m3 aan vermogen nodig heeft. Heeft u een ruimte die minder geìsoleerd is? Dan doet u er verstandig aan om een airco te kiezen met meer koelvermogen.

Geluidsniveau

Wanneer u de mobiele airco op uw slaapkamer plaatst, is het wel zo fijn dat deze niet al te veel lawaai maakt. Een mobiele airco maakt altijd wel geluid, maar er kan wel degelijk verschil zitten in het geluidsniveau. Een stille mobiele airco produceert tussen de 50 en 60 decibel. 

Energiezuinig

Elk model is voorzien van een energielabel die aangeeft in welke energie categorie het apparaat valt. Tevens is de manier waarop u de airco gebruikt van invloed op het energieverbruik. Een airco heeft meer moeite om eem ruimte op temperatuur te brengen wanneer het temperatuurverschil groot is en verbruik in dit geval ook meer energie. Wij raden u aan om de airco al aan te zetten voordat de grote hitte toeslaat. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met uw lokale EP:Winkel. Wij helpen u graag verder.