23.213 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Wanneer u het klimaat in uw woning altijd goed geregeld wilt hebben, kunt u het beste kiezen voor een split airco. Deze split airco bestaat uit twee delen, namelijk een binnen- en een buitenunit. Het grote voordeel van een split unit ten opzichte van een mobiele airco is het geluidsniveau. Over het algemeen is het geluidsniveau van een split unit lager. 

Gebruik

De split airco bestaat zoals gezegd uit twee delen, een binnen- en een buitenunit. Beide units zijn met elkaar verbonden d.m.v. slang die wordt gebruikt om koelmiddel te transporteren. Over het algemeen maakt de buitenunit meer geluid dan de binnenunit, waardoor het geluidsniveau binnen een stuk lager ligt. 

airco in woonkamer

Oppervlak en vermogen

Voordat u een airco gaat aanschaffen, zult u eerst moeten kijken hoe groot de ruimte is die u wilt koelen. Het koelvermogen van een airco wordt gemeten in BTU of in watt. Houd er rekening mee dat u ongeveer 136 BTU of 40 watt per m3 aan vermogen nodig heeft. Heeft u een ruimte die minder geïsoleerd is? Dan doet u er verstandig aan om een airco te kiezen met meer koelvermogen.

Condensvocht

Wanneer een airco aan het afkoelen is, ontstaat er altijd condensvocht. Het condenswater wordt via een slang afgevoerd. Let op dat de slang alleen op 'afschot' komt te liggen. Dit betekent dat de slang schuin naar beneden moet hangen, om lekkage en verstoppingen te voorkomen. Lukt het niet om de slang op afschot te leggen? Dan kunt u een condenswaterpomp overwegen. Probeer dit echter te voorkomen, aangezien deze pomp een hindelijk geluid kan maken.

werking airco

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met uw lokale EP:Winkel. Wij helpen u graag verder.