25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Naast een mobiele of split airco kan een ventilator ook een oplossing zijn tijdens zomerse temperaturen. Een ventilator blaast lucht langs uw huid, waardoor zweet verdampt. Hierdoor gaat uw gevoelstemperatuur omlaag. Bij het kiezen van de juiste ventilator is het belangrijk dat u voor u zelf een aantal vragen beantwoord. Deze adviespagina helpt u bij het kiezen van de juiste ventilator. 

Soort ventilator

Er zijn ventilatoren in veel verschillende maten. Zo is er bijvoorbeeld een tafelventilator. Een tafelventilator is vaak niet voorzien van hoogwaardige specificaties. Bij de meeste modellen kunt u wel kiezen uit een aantal snelheden en of de ventilator moet draaien of niet. Bovendien is een tafelmodel wat compacter qua formaat, zodat deze niet de hele tafel in beslag neemt. 

Daarnaast zijn er tevens vloerventilatoren (ook wel torenventilator genoemd) die goed kunnen worden gebruikt bij het verkoelen van grotere ruimtes. Tevens is dit model geschikt voor het koelen van ruimtes wanneer zich daar meerdere personen bevinden, zoals uw woon- of slaapkamer. Een vloerventilator heeft meestal meer kracht, waardoor ze geschikt zijn voor grotere ruimtes. Een nadeel is dat deze modellen over het algemeen meer geluid produceren, vanwege het grotere vermogen.

tafelventilator

Geluidsniveau

Voordat u over gaat tot aanschaf van een ventilator, moet u voor u zelf bepalen waar u de ventilator gaat gebruiken. Waarom is dit belangrijk? Wanneer u bijvoorbeeld kiest om een ventilator in uw slaapkamer te plaatsen, is het wel zo fijn dat deze een stille werking heeft. Houdt u dan rekening met een geluidsniveau van minder dan 50 dB. Ventilatoren met een geluidsnvieau boven de 60 dB zijn relatief luid en dus minder geschikt voor in uw slaapkamer.

Timerfunctie

Wanneer het hartje zomer is, zou het ideaal zijn als het 's ochtends als u beneden komt lekker fris is. Kies in dit geval voor een ventilator met een timerfunctie, zodat u zelf kunt bepalen wanneer de ventilator aan of uit moet schakelen. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met uw lokale EP:Winkel. Wij helpen u graag verder.