23.280 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Het beste IPL lichtontharingsapparaat kopen

Veel vrouwen willen ongewenste haartjes verwijderen van bepaalde lichaamsdelen en kopen daarvoor een ladyshave of epilator om dit zelf thuis te kunnen doen. Op een professionele manier ontharen was al geruime tijd mogelijk bij veel schoonheidsalons en dit kan u nu zelf ook thuis doen. Voor thuisgebruik zijn er tegenwoordig diverse IPL lichtontharingsapparaten te koop. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Deze apparaten werken met pijnloze lichtflitsen. De warmte die lichtflitsen afgeven worden door pigment geabsorbeerd waardoor het haarzakje beschadigd raakt. Met deze manier van ontharen blijven haartjes lange tijd weg of zullen in sommige gevallen niet zelfs meer terugkomen. 

IPL apparaat kopen

IPL voor een langdurig resultaat

Op gebied van lichtontharing zijn er 2 manieren welke u thuis kunt hanteren. Dit zijn ontharen met een laser-apparaat en ontharen met een IPL apparaat.  Met een laser apparaat kan een permanent resultaat bereikt worden. De lichtstraal bereikt hierbij namelijk dieper gelegen haarzakjes. Het grote nadeel van een laser-apparaat is de kleine lichtstraal. Ieder haarzakje moet namelijk afzonderlijk van elkaar behandeld worden en is daardoor zeer tijd rovend. De meeste lichtontharingsapparaten maken gebruik van de IPL techniek. Deze lichtstraal is minder krachtig. Hierdoor is het resultaat langdurig maar niet permanent. De haargroei gebeurt in fases waardoor de haartjes gemiddeld iedere 2 weken een nieuwe behandeling nodig hebben. Na een aantal behandelingen is de huid helemaal glad en hoeft u enkel nog een behandeling uit te voeren wanneer u dat nodig vindt. Het grote voordeel van een IPL-apparaat is dat u sneller en makkelijk grote oppervlakken zoals de benen kunt behandelen.

Het beste IPL ontharingsapparaat kopen

IPL lichtontharingsapparaten werken met pijnloze lichtflitsen. Deze lichtflitsen moeten door de haarzakjes worden geabsorbeerd om een goed resultaat te krijgen. De haarzakjes worden door deze lichtflitsen als het ware in slaap gebracht en zullen (uiteindelijk) uitvallen. De lichtflitsen moeten de haarzakjes kunnen bereiken en daarbij is het belangrijk dat deze onderweg niet worden afgeleid. Uw huidskleur en haarkleur kunnen effect hebben op de mate van het absorberen van de lichtflitsen.

Huidskleur

Voor mensen met een donkere huidskleur is een IPL lichtontharingsapparaat niet altijd geschikt.

De lichtflitsen voelen zich hierbij namelijk aangetrokken door de donkere huidskleur. Bij mensen met een donkere huidskleur worden de lichtflitsen dan opgenomen door de donkere huid en niet of nauwelijks door de haarzakjes. De behandeling heeft dan geen of weinig effect of kan zelfs pijnlijk zijn.

Haarkleur

De kleur van de haartjes heeft ook effect op het resultaat. De haartjes mogen namelijk niet te licht  van kleur zijn. Bij een licht haarkleur kan het licht weg kaatsen en krijgen de lichtflitsen geen kans om in de haarzakjes door te dringen. Het gevolg is dat de behandeling dan geen of weinig effect heeft.

Een behandeling met een IPL lichtontharingsapparaat is het meest effectief wanneer er een duidelijk kleurverschil zit tussen de kleur van uw huid en uw haarkleur. Veel lichtontharingsapparaten zijn dan ook niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur of mensen met blond, grijs of rood haar. Er worden wel steeds meer en betere lichtontharingsapparaten ontwikkeld die meer geschikt worden voor verschillende huid- en haarkleuren.

Grote oppervlakken behandelen

Het ontharen met licht is vaak een tijdrovende klus. Wanneer u grotere lichaamsdelen zoals de benen wilt behandelen, kan een groot lichtvenster erg handig zijn. Naast een groot lichtvenster zijn er ook modellen met een ‘glide’ flitsfunctie. Dit is een handige functie waarbij het apparaat snel lichtflitsen afgeeft. Met apparaten met de glide functie kunt u sneller doorwerken doordat u het apparaat over de huid laat glijden en dus niet steeds van de huid hoeft af te halen.

Het gezicht behandelen met een IPL lichtontharingsapparaat 

De lichtflitsen van een IPL apparaat zijn zeer vel en daardoor erg gevaarlijk voor de ogen. Voor het behandelen van het gezicht zijn er daarvoor IPL apparaten beschikbaar met een speciaal lichtvenster. Deze speciale lichtvensters zijn vaak smaller zodat u preciezer te werk kan gaan.

Levensduur van IPL apparaten

IPL lichtontharingsapparaten kunnen een beperkt aantal lichtflitsen afgeven. De capaciteit hangt af per model. Er kan onderscheidt gemaakt worden tussen modellen waarbij nieuwe lichtcardridges gekocht kunnen worden en modellen die geschikt zijn voor een groot aantal lichtflitsen. Bij deze laatste is de capaciteit zo groot dat u het apparaat gedurende een lange periode kunt gebruiken voordat deze helemaal op is. Voor gebruik bij alleen kleine oppervlakken heeft u minder flitsen nodig (minder dan 100.000). [sc2006 lichtvenster ipl ontharingsapparaat kopen ep nl]  Hiervoor is een IPL apparaat met losse cardridges al voldoende. Deze zijn in aanschaf vaak goedkoper. Echter hier moet op termijn wel een losse cardridge voor gekocht worden welke redelijk duur kunnen zijn. Voor het ontharen van grotere oppervlakken zoals de benen is een model met een grote capaciteit flitsen (meer dan 100.000) het meest aan te raden. Deze apparaten zijn vaak wel iets duurder in de aanschaf. Bij deze duurdere apparaten wordt u niet extra verrast met bijkomende kosten of een apparaat dat tijdens de behandeling geen capaciteit meer heeft.

IPL lichtontharingsapparaat kan niet altijd gebruikt worden!

IPL lichtontharingsapparaten kunnen zowel door vrouwen als door mannen gebruikt worden. Voordat u een IPL apparaat gaat gebruiken is het zeer aan te raden de gebruikshandleiding goed te lezen. Bij het gebruik van een lichtontharingsapparaat zijn onderstaande punten erg belangrijk om rekening mee te houden:

  • Gebruik geen IPL apparaten wanneer u huidkanker hebt of in het verleden huidkanker heeft gehad.
  • Raadpleeg eerst uw arts wanneer u medicijnen gebruikt tegen chronische aandoeningen of wanneer u medicijnen gebruikt tegen lichtgevoeligheid.
  • Gebruik geen lichtontharingsapparaat in de buurt van piercings, op tattoos,op  injectieplekken (van bijvoorbeeld insuline) of in de buurt van pacemakers of implantaten.
  • Pas op bij het gebruik van lichtontharingsappraten die geschikt zijn voor het gezicht. Om permanente schade aan de ogen moet u deze apparaten niet gebruiken op en rond de wenkbrouwen, ogen of oogkassen!