25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Schouwkappen

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste afzuigkap.

Welke afzuigkap heb ik nodig?

Bij de keuze van de juiste afzuigkap is het belangrijk om te weten waar de afzuigkap komt te staan. Ben je op zoek naar een vrijstaande afzuigkap om naast of onder jouw keukenkasten te plaatsen? Of ben je op zoek naar een inbouw afzuigkap, welke je in de nis van jouw keukenkast of plafond wil gaan inbouwen? Vaak betreft de keuze van een vrijstaande afzuigkap of een inbouw afzuigkap een praktische keuze. De keuze heeft namelijk alles te maken met jouw huidige keukenopstelling. Het is met name belangrijk om te weten wat de breedte van de afzuigkap mag zijn en met welk afzuigsysteem er rekening mee gehouden moet worden, zoals luchtafvoersysteem, recirculatiesysysteem of een centraal afzuigsysteem. De afzuigkappen zijn verkrijgbaar als schouwkap, onderbouw afzuigkap, vlakscherm afzuigkap, eiland afzuigkap, plafond afzuigkap, geïntegreerde afzuigkap en afzuigunit, maar werkbladafzuiging is in sommige gevallen ook nog een mogelijkheid.

Wat is een schouwkap?

Wil je een nieuwe schouwkap kopen? Een schouwkap is een afzuigkap die je met de schouw aan de wand monteert. Een wandschouwkap is verkrijgbaar in drie verschillende soorten, namelijk het standaard model, schuin en plat. Dit soort afzuigkappen geven je keukeninterieur een boost. Hierdoor kan je jouw eigen stijl bepalen en je keuken inrichten naar eigen smaak. Er zijn veel verschillende schouwkappen en de juiste keuze is niet altijd even gemakkelijk gemaakt. Bij EP: hebben wij een uitgebalanceerd assortiment met de beste schouwkappen. EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste schouwkap. Op basis van jouw keukenopstelling of woonsituatie kan je bij ons de beste afzuigkap kiezen geschikt voor luchtafvoer of recirculatie met de beste afzuigcapaciteit voor een optimaal klimaat in je keuken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een schouwkap?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een schouwkap? We leggen je graag uit wat je moet weten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt op het moment dat je een nieuwe schouwkap wil kopen.

Wat zijn de verschillende modellen wandschouwkappen?

Als je op zoek bent naar een wandschouwkap, dan is het belangrijk om te weten dat er 4 verschillende modellen wandschouwkappen mogelijk zijn, namelijk de standaard wandschouwkap, de platte wandschouwkap, de schuine wandschouwkap en de rechte wandschouwkap. De keuze welke je hierin maakt wordt bepaald op basis van jouw eigen stijl en de manier waarop jij jouw keuken naar eigen smaak wilt inrichten. Het enige wat hierin belangrijk is, zijn de afmetingen van de wandschouwkap en de muur waarop je de schouwkap wilt installeren.

Populaire schouwkappen

Onze meest populaire schouwkappen.