23.280 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Afzuigkappen vergelijken

EP: helpt je graag bij het kiezen van de juiste afzuigkap.

Afzuigkappen vergelijken

Bij de keuze van de juiste afzuigkap is het belangrijk om te weten waar de afzuigkap komt te staan. Ben je op zoek naar een vrijstaande afzuigkap om naast of onder jouw keukenkasten te plaatsen? Of ben je op zoek naar een inbouw afzuigkap, welke je in de nis van jouw keukenkast of plafond wil gaan inbouwen? Vaak betreft de keuze van een vrijstaande afzuigkap of een inbouw afzuigkap een praktische keuze. De keuze heeft namelijk alles te maken met jouw huidige keukenopstelling. Het is met name belangrijk om te weten wat de breedte van de afzuigkap mag zijn en met welk afzuigsysteem er rekening mee gehouden moet worden, zoals luchtafvoersysteem, recirculatiesysysteem of een centraal afzuigsysteem. De afzuigkappen zijn verkrijgbaar als schouwkap, onderbouw afzuigkap, vlakscherm afzuigkap, eiland afzuigkap, plafond afzuigkap, geïntegreerde afzuigkap en afzuigunit, maar werkbladafzuiging is in sommige gevallen ook nog een mogelijkheid. 

  • Schouwkap. een schouwkap is een afzuigkap die je aan de wand kan monteren. Dit type geeft jouw keukeninterieur een boost. Een wandschouw kap is verkrijgbaar in verschillende modellen. Hierdoor kan je jouw eigen look bepalen en jouw keuken inrichten naar uw smaak.
  • Onderbouw afzuigkap. een onderbouw afzuigkap is te vergelijken met een schouwkap. Echter is hierbij de schouw niet zichtbaar. Daarnaast is de kracht van het afzuigen vaak minder groot. De onderbouw afzuigkap wordt vaak weggewerkt in een kastje. Ook bij een onderbouw afzuigkap kan je kiezen voor het luchtafvoersysteem via een gat in een kastje of voor het recirculatiesysteem.
  • Vlakscherm afzuigkap. een vlakscherm afzuigkap wordt weggewerkt in een bovenkast. Het voordeel van dit type is dat deze uitschuifbaar is. Wanneer je hem nodig hebt, trek je hem eenvoudig uit. Als je klaar bent, kan je de afzuigkap indrukken en is deze nauwelijks meer zichtbaar. Kies bij dit type uit een luchtafvoer, recirculatie of een externe afzuiging.
  • Eiland afzuigkap. heb je een kookeiland? Dan is een eiland afzuigkap de beste keuze. Deze type hangt boven het kookeiland en is aan alle kanten goed weggewerkt zodat jouw keuken een mooi design krijgt. Een eiland afzuigkamp wordt aan het plafond gemonteerd.
  • Geïntegreerde afzuigkap. de geïntegreerde afzuigkappen zijn tussen twee kastjes weg te werken. Doordat de afzuigkap wordt weggewerkt door een keukenpaneel zie je deze afzuigkap niet, tot dat je hem gaat gebruiken.