23.280 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Outdoor

Altijd goed uitgerust met Siemens wasprogramma's voor je sportkleding

Wasprogramma's speciaal voor uw sportkleding.

Het wasprogramma 'outdoor', voor functionele en waterdichte kleding, helpt de unieke eigenschappen van uw items te behouden. Door het op de juiste manier te wassen kunt u uw functionele kleding tegelijkertijd wassen en waterdicht maken. Fris het waterafstotende textiel op zonder dat het op het ademende vermogen inlevert. Zo behoudt zelfs veel gedragen uitrusting op de lange termijn de effectieve eigenschappen. Met de wasprogramma's super15' en super40' geniet u nog sneller van je schone was.

Wandeltochten of triatlon? Kitesurfen of golfen?

Bij uw kledingkeuze voor outdoor- en sportactiviteiten houdt u rekening met weersomstandigheden en bewegingsvrijheid. Bij elke activiteit moet uw outfit in orde zijn. Zodat u optimaal kan presteren. Als u veel buiten bent, weet u dat er bijna geen grenzen zijn aan wat hoogwaardige materialen betekenen. Waterbestendige, winddichte en ademende vezels zijn onmisbaar in de sport. Daarmee is het ook belangrijk hoe u uw outdoorkleding verzorgt. Ontdek de handige wasprogramma's voor sport en outdoor van Siemens - voor functionele kleding.

Het wasprogramma outdoor/impregneren - beschermt hoogwaardige, functionele kleding tijdens het wassen.

Het wasprogramma outdoor + impregneren beschermt hoogwaardige, functionele kleding tijdens het wassen. Een inwasbaar impregneermiddel, het geoptimaliseerde temperatuurverloop en speciale trommelbewegingen herstellen de waterafstotende werking van uw kleding. Wanneer u met dit wasprogramma uw kleding wast en waterdicht maakt, blijft het volledige ademende vermogen behouden.

Perfecte reiniging voor outdoorkleding - het wasprogramma outdoor.

De moderne microvezels, ademende en waterdichte membranen en gevoelige naden van uw outdoorkleding hebben speciale zorg nodig. Het wasprogramma outdoor beschermt hoogwaardige, functionele kleding tijdens het wassen. Zeiljassen, joggingtops en snowboardbroeken behouden hun ademende vermogen.

Functionele kleding heeft ook speciale zorg nodig bij het drogen. Getapete naden in het bijzonder lopen risico bij hoge temperaturen. Vandaar dat het droogprogramma 'Outdoor' een consistent lage droogtemperatuur heeft tijdens de droogcyclus.

U hoeft geen speciale aandacht te schenken aan vlekken dankzij het innovatieve antivlekkensysteem.

Ons antivlekkensysteem weet hoe u vlekken moet verwijderen. Geen twee sporten zijn hetzelfde en hetzelfde geldt voor de verzorging van de was. Of het nu gaat om zweetvlekken, grasvlekken op een voetbalshirt of modder na een regenachtige fietstocht, het innovatieve antivlekkensysteem geeft elke vlek de vereiste behandeling. Zodat u zestien van de moeilijkste vlekken eenvoudig verwijdert met Siemens.

Het antivlekkensysteem werkt ook bij speciale wasprogramma's. Gebruik de zestien vlekkenopties in alle standaard en speciale wasprogramma's (behalve bij super15' en wol-/handwas).

Prestaties in recordtijd - dankzij super15' en super40'.

super15': Wast, draait en spoelt in slechts 15 minuten. Het super15' wasprogramma wast licht bevuilde kleding in slechts 15 minuten schoon. Compleet met hoofdwas, spoelen en centrifugeren. Dit maakt het ideaal voor iedereen die zijn kleding snel weer nodig heeft.

super40': Na het wassen van je wasgoed met het super15 programma droogt u in slechts 40 minuten uw wasgoed. Het programma super40' heeft een geoptimaliseerde temperatuurcurve en speciale koelfase.

De ideale oplossing voor functionele kleding - welk weertype u ook trotseert.

Outdooractiviteiten vragen veel van het materiaal, zoals ademend vermogen, stevigheid en wind- en waterdichtheid. Om ervoor te zorgen dat uw kwalitatieve outdoorkleding lange tijd goed blijft werken, is het belangrijk om deze waterdicht te maken en de waterdichtheid te vernieuwen zodra het water niet meer van het oppervlak afparelt.

Om outdoorkleding met GORE-TEX® u te laten beschermen, is er tussen het bovenmateriaal (1) en binnenvoering (2) een membraanlaag (3) aanwezig die over meer dan 1,5 miljard kleine poriën/cm² beschikt. Deze poriën zijn ongeveer 20.000 maal kleiner dan een waterdruppel maar 700 keer zo groot als een waterdamp-molecuul. Dit membraan en de gelaste naden maken functionele kleding absoluut waterdicht aan de buitenkant, maar ademend vanuit de binnenkant.

Synthetische stoffen en microvezels

Synthetische materialen absorberen minder water en daarmee minder vuil in het weefsel dan natuurlijke vezels. Dit maakt ze makkelijk te verzorgen. Toch is het niet handig deze te wassen op temperaturen boven de 40°C of met een hoge centrifuge-instelling, omdat dit de stof kan vervormen. Het ideale wasprogramma voor synthetische stoffen: het Siemens super15 programma. Voor als u snel een was wilt draaien.

Moderne microvezels worden in essentie op dezelfde manier verzorgd als alle andere synthetische materialen. Toch is het beter om het gebruik van wasverzachter te vermijden, want dit zorgt ervoor dat de kleine openingen tussen de vezels sluiten. Dit betekent dat het weefsel geen vocht meer kan opnemen.

  • Wassen op 30°C
  • Drogen in de wasdroger op een lage temperatuur (zacht)
  • Niet strijken

Fleece

Warm, zacht en waterafstotend – fleece is zelfs tijdens het koudste seizoen van het jaar een echte all-rounder. En het is makkelijk te verzorgen. U kunt kledingstukken van fleece eenvoudig op 30 tot 40°C in de wasmachine wassen — in slechts 15 minuten met behulp van het Siemens super15 programma voor licht bevuilde kledingstukken. Een lage centrifuge-instelling is voldoende om de uiterst zachte oppervlaktestructuur van het fleecemateriaal te behouden.

Verzorgingstip:

In tegenstelling tot ander functioneel textiel, is het bij fleece kledingstukken aan te raden om bij elke vijfde keer wassen een beetje wasverzachter te gebruiken. Dit herstelt de zachtheid van het materiaal.

  • Wassen op 40°C (zacht)
  • Normaal drogen in de wasdroger
  • Niet strijken