25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste gaming TV's

Voor de vetste ervaring

Deze periode komen de nieuwe PlayStation en Xbox uit, waarmee er weer een nieuw tijdperk voor gaming aanbreekt. De nieuwste spelcomputers bieden weer meer kracht voor hogere resoluties, scherpere beelden en grootsere actie. Je wilt hierbij natuurlijk dat alles goed op het scherm wordt weergegeven. Hoewel elke TV games kan weergeven, zijn er modellen die bepaalde functies hebben voor de beste game-ervaring. De belangrijkste eigenschap van een goede gaming TV is in ieder geval een lage 'input lag'.

Wat is input lag?

Input lag is de vertraging die er zit tussen het moment dat de TV een signaal ontvangt - het moment dat je een knop op de controller indrukt - en het moment dat dit op het beeld wordt weergegeven. Input lag wordt uitgedrukt in milliseconden (ms), een 1/1000 van een seconde. Hoewel dit weinig voor lijkt te stellen, kan een hoge input lag toch nadelig zijn bij snelle spellen, zoals shooters (Fortnite, Battlefield, Call of Duty) en racegames (Gran Turismo, Forza). Met een lage input (maximaal 25ms) lag kun je sneller reageren en ben je in het voordeel.

Hieronder hebben we van onze topmerken de beste gaming TV's geselecteerd, die allemaal een lage input lag hebben om optimaal te gamen. Alle modellen zijn leverbaar in verschillende formaten, dus je vindt vast het juiste model in het juiste formaat. Bestel gemakkelijk online of kom langs in een van de winkels.

De beste LG gaming TV's

Met een LG OLED TV en NanoCell TV (vanaf de NANO86-serie) heb je altijd één of meerdere HDMI 2.1-poorten tot je beschikking, waarmee je kunt gamen op 4K met 120 frames per seconde. Hierdoor kun je optimaal gebruikmaken van de kracht van de nieuwste consoles. Door Cinema HDR en de Alpha9 (OLED) of Alpha7 (NanoCell) beeldprocessor is het beeld altijd optimaal.

De beste Panasonic gaming TV's

Panasonic OLED TV's beschikken over een Game Mode, waarmee in games de beeldkwaliteit wordt geoptimaliseerd en de input lag wordt verlaagd. Je hoeft niet bang te zijn dat je de Game Mode vergeet in te schakelen, want door ALLM (Auto Low Latency Mode) wordt deze modus automatisch ingeschakeld als de TV merkt dat je gaat gamen. Door de HCX Pro Intelligent beeldprocessor en ondersteuning van alle populaire HDR-formaten is het beeld altijd optimaal. De HZW2004- en HZT1506-serie zijn bovendien voorzien van Dolby Atmos-speakers, zodat je geen aparte soundbar nodig hebt voor topgeluid.

 

De beste Philips gaming TV's

De Philips OLED935-serie zijn top-OLED TV's, die dankzij de P5 AI Perfect Picture Engine de beste beeldkwaliteit geven die Philips te bieden heeft. Daarnaast verhoogt vierzijdig Ambilight de beleving en heb je dankzij de geïntegreerde soundbar van het topmerk Bowers & Wilkins geen aparte soundbar meer nodig voor topgeluid.
Ook de LED TV's van Philips staan hun mannetje in games. Ze bieden driezijdig Ambilight, een helder en contrastrijk scherm en een lage input lag met ALLM, zodat de TV automatisch de gamemodus activeert als je gaat gamen. 

De beste Samsung gaming TV's

Bij Samsung zijn alle QLED-modellen vanaf de Q77T-serie voorzien van Real Game Enhancer en HDMI 2.1-aansluitingen. Hiermee heb je een lage input lag en wordt gamen in 4K met 120 frames per seconde ondersteund. Vind je geluid belangrijk, dan hebben QLED TV's vanaf de Q90T-serie krachtige Object Tracking Sound+, waarbij het geluid de actie op het scherm volgt. 

De nieuwste spelcomputers ondersteunen ook 8K, al zijn er nog geen games verkrijgbaar met die resolutie. Met een QLED 8K TV geniet je van bovenstaande voordelen en ben je helemaal voorbereid op gamen in de hoogste resolutie.

De beste Sony gaming TV's

Sony is uiteraard de maker van de PlayStation en onderscheidt modellen die 'Klaar voor PlayStation 5' en 'Perfect voor PlayStation' zijn. 
Klaar voor PlayStation 5: de XH90/XH92- en ZH8 beschikken over een lage input lag en kunnen door de HDMI 2.1-poorten 4K-beelden met 120 frames per seconde weergeven. De ZH8 is een 8K TV en kan dus de hoogste resolutie weergeven. Handig is dat je de PlayStation kunt bedienen met de afstandsbediening van de TV.
Perfect voor PlayStation: de XH95-serie heeft krachtige X1 Ultimate beeldprocessor voor het beste beeld dat Sony te bieden heeft. Daarnaast komt het geluid uit het scherm en volgt het de actie op het scherm. De A89-serie bestaat uit OLED TV's, waardoor je geniet van perfect zwart en prachtige contrasten.