26.166 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Zin in een krullenbos of een steile coupe? Met de juiste föhn of haarstyler creëert u de voor u gewenste coupe. Met een föhn kunt u in principe alle kanten op. U kunt uw haar drogen, uw coupe meer volume geven, of uw haar steil maken. Bij elk kapsel en coupe, past een eigen föhn. Maar een haarstyler is tegenwoordig ook te gebruiken voor elk gewenste coupe.

De keuze voor de juiste föhn

Föhns en hairstylers zijn er in alle soorten en maten. Het is dan belangrijk om een product te kopen dat aansluit op uw behoefte. Een keuze kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op merk, warmtestanden of vermogen of bijgeleverde accessoires. Hieronder vindt u verschillende haarverzorgingsproducten om uw keuze te vergemakkelijken.

Föhn voor dik haar

Er zijn föhns die voor elk type haar geschikt zijn, maar als u dik haar heeft bijvoorbeeld kunt u gerust een föhn gebruiken met een hoog vermogen. Bij sterk krullend haar is het handig om een föhn te gebruiken met eensmalle tuit. U kunt dan makkelijker in gedeeltes uw haar drogen. Kies een föhn die verschillende warmtestanden heeft.

Föhn voor dun haar

Als u dun haar heeft kunt het beste een föhn gebruiken met een lager vermogen en het is aan te raden om niet de hoogste stand te gebruiken. Als u volume wilt creëren kunt u een difusser opzetstuk gebruiken.

Föhn voor pluizend haar

Als u vaak last heeft van pluizend haar, is het verstandig om een föhn te kopen met een ionische functie en cool shot, deze zorgen ervoor dat uw haar niet pluist of statische wordt.

Föhn en borstel ineen

Vindt u het lastig om een aparte borstel te gebruiken tijdens het föhnen? Kies dan een warmtestyler waarbij een ronde borstel geïntegreerd is in de föhn.

Reisföhn

Een reisföhn is een handige föhn die inklapbaar is en compact mee te nemen is op vakantie. Sommige reisföhns beschikken over eenvoltageaanpassing zodat deze over de hele wereld gebruikt kan worden. U staat dan niet voor een overwachte situatie. Het vermogen van een reisföhn ligt meestal wat lager dan bij een normale föhn. 

Functies

Er zijn eenvoudige föhns, maar ook föhn met meerdere warmtestanden en opzetstukken. Hieronder wordt een helder beeld gegeven van veelvoorkomende functies.

Vermogen

Het vermogen verschilt per föhn. Het vermogen wordt uitgedrukt in het aantal watt. Hoe meer vermogen, hoe warmer de luchtstroom van de föhn is. Het vermogen kan tot 2300 watt oplopen maar 1800 watt is al voldoende om uw haar gemakkelijk en snel te föhnen. Reisföhns beschikken over voltageschakelaar zodat de föhn ook in het buitenland gebruikt kan worden. Sommige haarstylers passen zich automatisch aan.

Warmtestanden

Een föhn beschikt vaak over verschillende warmtestanden. Vaak kunt u kiezen uit 1,2 of standen, een enkeling heeft er zelfs 4 of 6 snelheden. Uw haar kan uitdrogen als u met een te hoge warmtestand föhnt. Gebruik altijd de laagste stand of de middelste stand. Ook beschikken sommige föhn over een koude luchtstand wat voor meer fixatie zorgt. 

Keramische functie

Deze functie zorgt ervoor dat er een constante luchttoevoer en beschermd uw haar tegen temperatuurwisselingen. Ook zorgen de keramische platen ervoor dat het haar glanzend blijft.

Fastheatfunctie

Deze functie zorgt ervoor dat de temperatuur van de haarstyler snel het gewenste niveau bereikt.

Cool Shot

Hebt u droog haar dat snel pluist, dan is het bijvoorbeeld verstandig om een föhn te kiezen die op verschillende warmtestanden te zetten is. Uw haar zal namelijk minder snel gaan pluizen als u niet te warm föhnt. 
Gebruik het zogenaamde ‘Cool Shot’-systeem aan het einde van uw föhnbeurt en uw coupe blijft langer gefixeerd. De koude lucht sluit namelijk de haarschubben waardoor uw haar langer in model blijft.

Ionen

Merkt u ook wel eens dat uw haar onder bepaalde weersomstandigheden meer statisch is dan anders? Deze positief geladen deeltjes komen ook vrij tijdens het föhnen. Sommige föhns beschikken over een ionentechniek dat ervoor zorgt dat uw haar niet statisch wordt. De ionen (negatief geladen deeltjes) hechten zich aan je haar (positief geladen) en zorgen ervoor dat uw haar glad en glanzend blijft.

Föhn en borstel ineen

Vindt u het lastig om een aparte borstel te gebruiken tijdens het föhnen? Kies dan een warmtestyler waarbij een ronde borstel geïntegreerd is in de föhn.

Meedraaiend snoer

Föhns en haarstylers beschikken meestal over een snoer of zijn draadloos. Als u ervoor kiest om er een te nemen met snoer is het verstandig om er een te nemen die over een meedraaiend snoer beschikt. Een meedraaiend snoer zorgt ervoor dat u geen last heeft van het snoer wanneer u uw haar droogt of stylt.

De keuze voor de juiste haarstyler

Er zijn verschillende haarstylers die werken op warme lucht, dit is ideaal als u uw haar wilt drogen en stylen in één. Met een krulborstel kunt u uw haar stylen met krul. Een stijltang is ideaal als u uw haar wilt ontkrullen.

Stijltang

Klem een haarlok tussen de metalen platen en trek de stijltang naar de haarpunten om het haar stijl te krijgen. Een stijltang kan in een korte tijd verwarmd worden. U kunt ook de stijltang gebruiken om krullen of golven in het haar te zetten. U draait of vouwt een haarlok en druk de platen erop. 

stijltang
krultang

Krultang

Met een krultang kunt u, het woord zegt het al, uw haar krullen. U rolt een haarlok tot de punt op en met een klem vasthoudt. Door de verwarmde krultang zorgt het ervoor dat er een krul wordt gemaakt.

Krulborstel

Met een krulborstel heeft verschillende warmtestanden, zo kunt u uw haar drogen en stylen. Met de krulborstel kunt u uw haar krullen door middel van een lok haar om de krulborstel te draaien. Vaak hebben krulborstels extra opzetstukken om verschillend coupes te creëren.

krulborstel

Accessoires

Voor de diverse haarstylers zijn diverse accessoires beschikbaar. Hieronder een korte toelichting per accessoire.

Blaasmondstuk

Dit opzetstuk zorgt ervoor dat u uw haar kunt drogen en stijlen, hoe breder de blaasmond, hoe minder krachtig en snel de luchtstroom is. Veel föhns beschikken over dit opzetstuk.

Diffuser

Een diffuser wordt gebruikt om meer volume in het haar te brengen en om dit makkelijk te stylen. Met behulp van een diffuser wordt de lucht van de föhn verdeeld over de verschillende uiteinden van dit opzetstuk. De beste manier is om op een lage warmtestand te föhnen. 

Stylingsmondpzetstuk

Met dit opzetstuk kunt u eenvoudig uw haar stylen. Zo zorgt dit opzetstuk ervoor dat u uw haar kunt golven, krullen of stijlen waardoor een aparte krul- of stijltang niet nodig is.

Tips bij aanschaf

Het is belangrijk dat u bedenkt waarvoor u de föhn nodig heeft. Dit kan u namelijk kosten besparen als u bepaalde functies niet zult gebruiken.

Föhn

  • Let op het aantal watt, hoe meer vermogen hoe warmer de luchtstroom. 
  • Ieder haartype heeft een gewenste lucht/warmtestand, zorg ervoor dat u kijkt of de blaasstand kunt aanpassen aan uw haartype.
  • Let op of het snoer lang genoeg. Als u uw haar föhnt voor de spiegel dan is het handig dat het snoer de gewenste lengte heeft.
  • Controleer of de föhn een verwijderbaar filter heeft, als u deze af en toe schoonmaakt dan behoudt de föhn zijn blaaskracht en voorkomt oververhitting.
  • Let op of de föhn beschikt over een ophangoor zodat u deze veilig kunt laten afkoelen.

Haarstyler

  • Let op de opwarmtijd van de haarstyler, als u weinig tijd heeft en snel uw haar wilt stylen dan is het verstandig om een haarstyler te nemen die een korte opwarmtijd heeft. Let er dus op of de haarstyler beschikt over een 'fastheat'-functie.
  • Let op of de föhn of haarstyler over een meedraaiend snoer beschikt, zodat u geen last hebt van het snoer wanneer u uw haar föhnt of stylt. 
  • Controleer of de haarstyler een aan- en uitindicator heeft, zo laat u uw haarstyler niet per ongeluk aanstaan.